Prishopp på LCD-Skjermer

- Vi har prøvd å presse prisene ned så mye som mulig, sier Steffen Kortner, innkjøpssjef for skjermer hos Norek, - men nå går det ikke lenger.

Distributøren Norek er Norges største, og er firmaet som blant annet står bak nettbutikken Komplett. Prishoppet på LCD-skjermer er et direkte resultat av at produsentene er redde for at de ikke kan klare å innfri ordrene i lys av den eksplosive salgsveksten i det siste. Samtidig med det dette har de ikke klart å øke sin egen produksjonskapasistet, og dermed går prisen i været.

Prishoppet gjelder spesielt Samsung og LG-modeller, som generelt går opp med 10-15% for 15-17-tommere, rundt 7% for 19-tommere og circa 2-3 prosent for større skjermer. For mange av de billigste 17-tommerne kan dette medføre en prisøkning på så mye som fem hundre kroner.

Kortner sier at Norek har forsøkt å holde prisene nede i lys av de varslede priskuttene, og vil holde prisen på ordre som allerede er lagt inn. Dermed kan det ta en uke eller to før prishoppet dukker opp i salgskanalene. I følge prisguiden i dag, har ikke prisene hatt noen effekt i markedet enda.

Norek regner med at prisene vil gå ned igjen mot slutten av januar eller begynnelsen av februar, som et resultat av både nye modeller og økt kapasistet hos produsentene.

Sjekk siste priser på LCD-skjermer i prisguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen