Prisfall på forbrukerelektronikk
Teknofil

Prisfall på forbrukerelektronikk

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Januarsalget startet med et brak etter nyttår, og om du vil kjøpe forbrukerelektronikk kan du gjøre et kupp nå.

Prisene stupte på elektronikk
Januar er tradisjonelt sett en måned da prisene faller stort etter at julehandelen er over. Dette gjelder også forbrukerelektronikk. Flere av de store kjedene har satt ned prisen på sine varer etter jul. Blant annet skryter Elkjøp av at de har et prisfall som tilsvarer flere titalls millioner kroner totalt. Flere har påpekt at dette kan virke som et panikksalg etter et labert salg i juletiden. Administrerende direktør i Elkjøp, Henrik Bjønnes er derimot ikke enig i dette.

- Det er mange som har lagt merke til at vi har senket prisene mye. Vi følger med på markedet og dette er ikke snakk om noe panikksalg for å få solgt unna. Derimot ser vi muligheten for å kunne posisjonere oss i markedet og har planer om hele tiden å kunne tilby gode priser, forklarer Bjønnes til Teknofil.


Skjer hvert år
Elkjøp har selv lagt salgsprisen lavere enn lignende salg andre år, men Bjønnes får støtte fra Stiftelsen Elektronikkbransjen i at salget i år ikke tyder på noen krisestemning.

- Dette er ikke snakk om noe panikksalg. Dette er et salg som foregår hvert år, sier Erik Andersen, informasjonssjef hos Elektronikkbransjen til Teknofil.

Kjøper konkurrentenes tilbudsvarer
Elkjøp er slett ikke alene om å sette ned prisene og det er ikke bare kundene som nyter godt av dette. Netthandelen Netshop har ifølge Dagens IT kjøpt 50-tommer Pioneer-skjermer fra konkurrenten Lefdal for å selge disse videre. Bjønnes mener slik handel er noe uvanlig.

- Det får være opp til Netshop hvordan de driver butikk. Vi på vår side ser muligheten til å tiltrekke oss kunder med gode tilbud, sier han.


Var prisene for høye før jul?
Flere av varene Elkjøp selv viser til er satt ned med mellom 30 - 50 prosent. Blant annet kan du få både Blu-ray-spillere og spillkonsoller til en langt rimeligere pris nå enn før jul. Mange som handlet inn julegaver ville kunne fort ha spart noen tusen om de ventet til etter jul. Bjønnes mener likevel ikke at dette tyder på at prisene før jul var for høye.

- Nei det er det ingen grunn til å si. Dette er et tradisjonelt salg som kundene forventer seg at skal komme i januar. Og om du har gaver som ble kjøpt inn før jul som du vil bytte, så får du refundert varen for den prisen den ble kjøpt inn for, påpeker han.

Vil komme en prisendring
Før jul ble det skrevet mye om at elektroniske produkter ville stige i pris etter nyttår på grunn av endring i valutaen. Nå har derimot tilsynelatende det omvendte skjedd med januarsalget. Likevel er ikke den forutsette prisøkningen avlyst.

- Endringer i valutakursene vil medføre høyere innkjøpspris for forhandlere. Hvordan de vil takle dette vet vi derimot ikke, forklarer Erik Andersen fra Elektronikkbransjen.

Ifølge han vil disse endringene merkes utover våren. Forhandlerne kan velge om de enten vil selge varene med mindre fortjeneste eller om de vil sette opp prisen like mye som innkjøpsprisen stiger. Høyst sannsynlig vil flere forhandlere velge en blanding av dette for å kunne holde seg på en konkurransedyktig pris. Men norske kunder vil måtte regne med å betale dyrere for elektroniske produkter utover våren.

- Innkjøpsprisen vil påvirkes av dette, men til forskjell fra andre bransjer er vi ikke veldig rammet av finanskrisen. Men valutakursen vil gi en endring i prisene, forteller Bjønnes.


Med andre ord kan januarsalget være en gylden anledning til å kjøpe den elektronikken du måtte trenge før valutakursene endrer prisene. Men det er ikke sikkert det lønner seg å løpe ut for å kjøpe det første og beste.

- Det er mange gode tilbud og produkter ute nå, men det er viktig at du også ser på kvalitet når du handler. Det kan være vel så viktig som prisen, påpeker Erik Andersen til slutt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen