Priser på 50D

Bare en uke etter lanseringen har mange nettbutikker nå offentliggjort sine priser på Canons siste speilreflekskamera, EOS 50D, selv om kameraet ikke kan leveres før tidligst om en måned.

Som spesifikasjonene skulle tilsi er 50D et utpreget entusiastkamera som Canon nå kommer med for tydeligvis å ta kampen opp mot Nikons suksess i omtrent samme nisje, D300, som vi også likte svært godt da vi testet det. En videre indikasjon på dette er det også at Canon opplyser at Canon EOS 40D, som vi testet i fjor på disse tider, ikke erstattes av 50D men blir stående som modellen under i rekken, mellom 50D og 450D. Dette forklarer også hvorfor Canon tilsynelatende hadde gått bort fra sin vanlige 18-måneders utskiftingssyklus på disse modellene.

Det var forventet at 50D skulle bli en mindre oppdatering av 40D, siden 40D var å betrakte som en større oppgradering av 30D. Disse oppgraderingene av tidligere modeller i x0D-nisjen har nemlig tidligere holdt seg stort sett annenhver stor og liten, men siden 50D ikke skal erstatte 40D men gå inn i rekken over den, har Canon sannsynligvis valgt å klemme litt på når det gjelder spesifikasjonene. En økning på hele 50% i oppløsning er ikke å kimse av, spesielt ikke når de tilgjengelige ISO-verdiene skulle tilsi at støynivået og bildekvaliteten også er under kontroll. Helt sikkert kan vi ikke si det før vi har fått testet 50D, selvsagt, men man skal ikke utelukke at Canons 50D på mange måter er godt rustet til å ta opp kampen mot Nikons D300. Selv om D300 vil være dyrere når prisen på 50D for roet seg noe ned, så er også Nikons bidrag bedre værtettet og potensielt også raskere (med vertikalgrep), men klarer på den annen side ikke helt å måle seg med 50Ds oppløsning. Pentax' K20D flyter nok ikke helt på navnet som de to modellene fra Nikon og Canon kan tillate seg, men kan imidlertid rent spesifikasjonsmessig nesten hamle opp med dem begge to. Hastigheten er riktignok ikke på det samme nivået, men prisen er langt lavere, byggekvaliteten og værtetningen er helt på høyde med Nikon D300, om ikke bedre, og med sine 14 megapiksler er også detaljgjengivelsen omtrent på nivå med 50D.

Canon EOS 50D ligger i skrivende stund på ca kr 11 000,-, noe som allerede er en god prisreduksjon fra den veiledende på kr 12 599,-, men i enkelte butikker kan man få kameraet til ti tusenlapper om man forhåndsvestiller i september. For tiden er det en svært god pris, men man skal nok ikke vente mange månedene før prisen er så lav eller lavere i de fleste butikkene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen