Priser norsk hodesett

Nyskapninger fra lille Norge pleier som regel lett å forsvinne i malstrømmen av produkter fra andre og større land. Her er imidlertid et unntak.

Det Tønsberg-baserte selskapet CellPoint Connect Norway har nå virkelig satt sitt navn på verdenskartet med blåtannhodesettet Flamingo. Nylig vant hodesettet Norsk Designråds pris for industridesign for 2005. Hodesettet selges nå flere land over hele verden, og CellPoint Connect Norway regner i følge Tønsbergs Blad med å selge mellom 50 og 60 millioner eksemplarer hvert år fremover.

- Vi har vært på markedet kun et halvår, men vil i 2006 utfordre de store aktørene, sier Ib Byder i Cellopint Connect Norways danske moderselskap, til Tønsbergs Blad.

Norsk Designråd skriver i sin begrunnelse at det avgjørende var festemekanismen til Flamingo, som har fått navnet Ear Click. Mens de fleste av dagens hodesett benytter seg av en bøyle som festes på øret, fester du Flamingo ved hjelp av en klips til det ytre øret. Klipsene kommer i seks ulike størrelser.

Hodesettet er for øvrig blant verdens letteste, med en vekt på 11 gram. Taletiden og hviletiden skal være på henholdsvis 8 og 180 timer.

Hvis du vil lese mer om Flamingo, kan du ta en titt på produktets egne nettsider. På Norsk Designråds nettsider kan du lese juryens fulle begrunnelse for vinnervalget.

(Kilde: Tønsberg Blad, Norsk Designråd, Cellpoint)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen