Prisene synker på flytende biler

Hvem har vel ikke drømt om en kombinert båt og bil? Tenk så deilig å bare kjøre ut i vannet og ta sjøveien når køen står fast mellom Oslo og Asker.

Selv om amfibilene har vært her en stund, har prisene vært såpass høye at det ikke har vært en særlig realistisk drøm for de fleste. Nå er dette i ferd med å endre seg, men dette skjer selvfølgelig først i USA.

100 000 dollar

Gibbs Aquada skal ifølge Gizmodo være den første båtbilen du kan ha råd til. Når den kommer for salg i USA fra første halvår av 2009, skal prisen ligge på under 100 000 dollar. Det vil si rundt 600 000 kroner.

Amfibilen har allerede vært i salg i Storbritannia for over det dobbelte av denne prisen. Hva en slik bil vil koste med norske avgifter er ikke godt å si, men det er uansett et godt tegn for oss forbrukere at prisene nå synker så drastisk.

Husk båtlappen
Bilen klarer en fart på 160 km i timen på veiene, men det er altså først når du triller ut i vannet båtbilen virkelig vil vekke oppsikt. I våte omgivelser skal du kunne kjøre i rundt 50 kilometer i timen.

Gibbs Aquada produseres av det britiske Gibbs Technologies, og tilfredsstiller de amerikanske og engelske sikkerhetskravene. Det er imidlertid verdt å merke seg at man nok må ha både bil- og båtsertifikat.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen