Teknofil
(Bilde: Samsung)

Prisene raser på OLED og 4K

Kurvet OLED-TV kutter én tredjedel av prisen.

Nettsiden Engadget melder at de sørkoreanske produsentene Samsung og LG nå kutter prisene på framtidens TV-formater, og dermed kommer teknologiene ett steg nærmere mannen i gata.

Samsung har tidligere kunngjort en kurvet OLED-TV, og den gangen var prisen oppgitt å være 15 millioner won (cirka 79 000 kroner).

Det sørkoreanske selskapet har imidlertid dratt fram motorsaga og begynt å kutte prisen, og det med hele 34 prosent. Den nye prislappen har nemlig blitt redusert til 9,9 millioner won, noe som tilsvarer 52 000 kroner. Når TV-en faktisk kommer til salgs her til lands er fremdeles ukjent, men i USA skal den visstnok begynne å dukke opp fra og med midten av august.

Nedstrippet 4K

I midten av juli kunngjorde rivalen LG billige 4KTV-er, men nå skal også disse bli enda mer rimelige.

Mens 65-tommeren opprinnelig kostet 10,9 millioner won (57 000 kroner), går den nye modellen for 8,9 millioner won (47 000 kroner). 55-tommeren har fått reduksjon fra 7,4 millioner won (39 000 kroner) til 5,9 millioner won (31 000 kroner).

Disse oktober-klare TV-ene har kuttet ut eksotiske funksjoner som motorisert 4.1-høyttalersystem og kamera, men beholder altså oppløsningen, 2.1-høyttalere og en harddisk på 16 GB for opptaksfunksjonalitet.

4K og OLED, sa du?
Dette er også verdens største 4K OLED-TV »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen