Grafikkort har allerede økt i pris som følge av «minere» og komponentmangel. I år fortsetter prisoppgangen, skal vi tro taiwanske DigiTimes.
Grafikkort har allerede økt i pris som følge av «minere» og komponentmangel. I år fortsetter prisoppgangen, skal vi tro taiwanske DigiTimes. (Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

– Prisene fortsetter oppover

«Miners» og et visst dårlig optimalisert spill får skylden.

I løpet av fjoråret så vi at flere grafikkort steg i pris, og ifølge den taiwanske bransjeavisen DigiTimes vil prisoppgangen bare fortsette i årets første måneder.

Prisstigningen kan ifølge DigiTimes kilder bli på mellom 5- og 20 dollar avhengig av modell, noe som kan tilsvare mellom 50 og 200 kroner på det norske markedet. 

Skylder på «miners» og komponentmangel

Skylden for de økte prisene legger avisen på alle som har fattet interesse for graving etter kryptovaluta i det siste, samt den generelle mangelen på minne bransjen har slitt med de siste årene.

Fordi etterspørselen etter kraftige grafikkort for «mining» av kryptovaluta ikke ser ut til å gi seg er det spesielt grafikkort i mellomsegmentet og entusiastklassen som kommer til å stige i pris, menes det. 

Særlig grafikkort fra AMDs Radeon-serie har økt i pris det siste året. Disse er en favoritt til utvinning av kryptovaluta.

Også spillere sender prisen opp

Som om ikke dette var nok har mange som «bare» spiller PC-spill også begynt å kjenne på behovet for å oppgradere datamaskinene sine med bedre grafikk. Særlig Playerunknown Battlegrounds skal sende spillere til butikkene i horder, sannsynligvis som en konsekvens av de høye systemkravene man må møte for å spille det dårlig optimaliserte spillet med jevn bildeflyt.

Det blir spesielt spennende å følge med på prisutviklingen ved de kommende lanseringene fra Nvidia, da de i løpet av første halvår ventes å lansere sin GTX 10-etterfølger, Volta

Trenger du nytt grafikkort?
Vi har anbefalinger i alle prisklasser »

(Kilde: DigiTimes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen