Prisendringer hos AMD, Intel

De to største konkurrentene i prosessorindustrien satte begge ned prisene i løpet av helgen. Selv om det bare var små priskutt som ble gjennomført, kan man nok allikevel si at dette representerer starten på det som skal skje i august. Neste måned introduseres nemlig Sempron-prosessoren og kampen om budsjettmarkedet er dermed i full gang.

I skrivende stund ser det ut som om Sempron vil få sin introdusjon den 17. august og priskuttene vil komme samtidig med dette. Athlon XP 2700+ og lavere vil bli faset ut til fordel for den nye prosessorserien. Verdt å merke seg er det at Sempron sin FSB vil bli klokket på 167 MHz, mens de eldre Athlon XP-modellene som prosessoren skal erstatte kjører på 133 MHz - ihvertfal dersom vi skal tro The Inquirer. I tillegg bruker Sempron høyere "PR-rating" enn Athlon XP, til tross for at de kjører på samme antall MHz.

På omtrent samme tidspunkt som AMD introduserer Sempron, kommer Intel til å sette ned prisene på sine Celeron-prosessorer samt introdusere Celeron D 340 (2,93 MHz). I de fleste tilfellene snakker vi nok om priskutt mellom 10 og 15 prosent - i praksis kanskje opptil 100 kroner billigere på det norske markedet.

Ifølge Digitimes kommer det mer konkurranse fra Intel i slutten av august. To ekstra Celeron-prosessorer, begge basert på 90nm teknologi og LGA775, vil bli introdusert i form av D325 og D330.

Med såpass mange lanseringer fra begge selskaper kan budsjettentusiastene dermed glede seg til september. Introduksjonen av disse Celeron-prosessorene vil nok også føre til mer interesse for "Grantsdale"-brikkesettet (i915).

(Kilder: AMD, Intel, Digitimes, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen