Prisen klar på Sigma DP2

Annonsør­innhold
Les hele saken »

DP2 ble lekket av Sigma allerde i mars i fjor, og offisielt lansert i september, men lite har skjedd siden da. Nå ser det ut som kameraet er på vei til butikkene, og prisene er satt.

DP2 er et entusiastkamera med Foveon bildebrikke, som er ganske annerledes enn brikken vi finner i alle andre produsenters modeller. Sigmas DP-serie var også den første som forsøkte å lage et kompaktkamera med stor brikke. Brikken i DP1 (forgjengeren) og DP2 har 1,7x crop. Det har et fast objektiv på tilsvarende 41mm f/2.8 (reelt 28mm).

Det burde dermed gi muligheter for svært høy bildekvalitet. Men vi bør nevne at Forveon-brikken har noen egenskaper som gjør at den ikke vil appellere til alle.

I følge den norske importøren, vil kameraet bli tilgjengelig denne måneden, og veiledende pris er 7295,- kroner. Det betyr at du får ganske mye speilreflekskamera for samme prisen, men da blir jo størrelsen en annen.

I et marked med fallende marginer, leter produsentene etter nisjeprodukter som kan gi høyere fortjeneste, og derfor får vi nå kameraer som dette. Men sigma er ikke de eneste, og vi har allerede modeller som Panasonic G1, og i løpet av juni har antakelig Olympus også tilsvarende produkt på markedet – godt nytt for oss som er opptatt av bildekvalitet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen