Prisen klar på Panasonic GH1

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har fått beskjed om at veiledende pris på Panasonic GH1 blir 14 995,-! Da forgjengeren, G1, kom i fjor høst, hadde den en veiledende pris på 6200,-. Det har med andre ord skjedd noe dramatisk i mellomtiden.

Den viktigste forskjellen er at GH1 selges med et ganske kostbart objektiv, Lumix G VARIO HD 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH/O.I.S., mens prisen på G1 var uten objektiv. Veiledende pris på objektivet alene er hele 8900,- kroner og utgjør dermed omtrent hele prisforskjellen.

Panasonic framhever også forskjellene mellom G1 og GH1, nemlig at GH1 har full HD videoopptak, og to mikroprosessorer, som blant annet gjør det mulig å bruke autofokus kontinuerlig mens du filmer. Dette i motsetning til enkelte speilrefleksmodeller.

Stor prisoppgang fra forrige modell.
Stor prisoppgang fra forrige modell.

En annen faktor i denne prisen er valutakurser. Japanske Yen har styrket seg kraftig, kanskje over 20% i forhold til norske kroner, siden G1 kom ut, og det gir nødvendigvis en prisoppgang.

Men uansett hvordan man vrir og vender på dette, er prisoppgangen dramatisk. I dag kan du få kjøpt G1 med 14-45mm for under 5000 kroner, altså et prispunkt mange kan klare. Dersom gateprisen på den nye pakken blir ca 12 000 (kvalifisert gjetning), snakker vi om et helt annet marked. Det var ikke dette folk ønsket seg da de så at Panasonic kom med en oppgradering som hadde videomulighet.

Kraftig oppgradert objektv øker prisen.
Kraftig oppgradert objektv øker prisen.

Olympus har uttalt at deres MicroFourThirds-kameraer skal være for dem som synes speilrefleks blir dyrt. De har med andre ord en helt annen filosofi på dette området. Problemet er bare at Olympus ennå ikke har kommet med noen kameraer.

Vi tror at Panasonic med GH1 har bommet på markedet. Med et nytt kamerasystem, der det er lite optikk tilgjengelig og få modeller å velge i, blir det vanskelig å få opp volumene med slike priser. Det er ikke dermed sagt at det er et dårlig kjøp. Trenger du et slikt kamera, og ønsker deg god optikk med stort zoom-område, kan det være et godt kjøp, men målgruppen og dermed salgsvolumene blir nok svært begrenset.

Det er ventet minst en modell for dette systemet fra Olympus til sommeren.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen