Slik så Freerunner ut på årets MWC. (Bilde: Einar Eriksen / Amobil.no)

Prisen klar på Open Linux-telefonen

Er du en av dem som har ventet på Openmokos nye Freerunner? Da kan du glede deg nå. Nå har nemlig selskapet avslørt prisen: 399 dollar uten abonnement. Prisen tilsvarer rundt 2000 kroner. Og dersom du er en bedrift eller universitet, vil telefonen rabatteres til 369 dollar dersom det bestilles flere enn ti.

Til nå har Openmoko kun solgt en tidligere variant av Freerunner, kalt Neo1973, til utviklere. Men nå tar altså produsenten steget ut i massemarkedet.

Kan konfigureres helt etter eget ønske

Det spesielle med Freerunner er at telefonen kommer med Open Linux-operativsystem. Dette betyr at du kan skrive programmer til telefonen, og at hvem som helst kan endre kildekoden til telefonen. Det eneste som er lukket er programvaren tilhørende GSM-delen.

I tillegg til dette har Freerunner både Wi-Fi og GPS, en prosessor på 500 Mhz og Bluetooth. Skjermen er trykkfølsom, vil ha en oppløsning på hele 480 x 640 punkter, og skal kunne roteres ved hjelp av en innebygget bevegelsessensor.

I tillegg kommer minnekortstøtte for MicroSD-kort.

Kommer nå i april

Da vi snakket med Openmoko-sjefen på årets Mobile World Congress i Barcelona sa han at han ventet å se Freerunner i salg innen to måneder. Med den nye prisen varsles det også at telefonen skal komme i løpet av april måned. Du vil da kunne få kjøpt telefonen blant annet på Openmokos hjemmesider.

(Kilder: Mobil, Engadget, PhoneMag)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen