Prisen for AMDs åttekjerners FX er klar

Prisen for AMDs åttekjerners FX er klar

Lanseringen av AMDs kommende entusiastserie FX nærmer seg stadig. Dette er altså prosessorene som tidligere har vært omtalt som Bulldozer. Med FX-serien håper AMD å kunne klatre tilbake til toppen de var på for en del år tilbake, den gang FX-serien var det råeste man fikk.

På topp i FX-serien finner vi AMD FX-8150, etterfulgt av FX-8100, FX-6100 og FX-4100. Ifølge et veikart fra AMD som ble publisert på Donanim Haber er disse ventet i tredje kvartal i år, og allerede i fjerde kvartal kommer etterfølgerne. Innen første kvartal 2012 skal det dessuten ikke lengre være mulig å bestille de den første generasjonen med FX-prosessorer.

Det første tallet i tallkoden for FX-prosessorene viser antall kjerner man har, og slikt sett er det enkelt å navigere seg mellom de ulike modellene.

Nettstedet BSN skal i tillegg ha fått bekreftet at FX-8130P vil komme med en veiledende utsalgspris på 320 USD. Noen bekreftelse på klokkefrekvensen ville dog AMD ikke ut med. Ryktene går dog på 3,8 GHz og en turbofrekvens på 4,2 GHz.

FX-8130P er ikke nevnt i veikartene til AMD som ble publisert av Donanim Haber, likevel får man absolutt et inntrykk av prisnivået. AMD Phenom II X6 1100T Black Edition skal ifølge AMD ha en pris på 205 USD ved kjøp av tusen stykker. Så litt grovt gjetter vi da på en pris på rundt 2300 kroner her til lands.

(Kilder: Donanim Haber og BSN)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen