Forbrukerversjonen av Oculus Rift, som nå kan ha fått en prisantydning.
Forbrukerversjonen av Oculus Rift, som nå kan ha fått en prisantydning. (Bilde: YouTube/Oculus VR)

Prisen på Oculus Rift-brillene kan være avslørt

De populære VR-brillene vil trolig koste en del tusenlapper.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I det raskt voksende VR-markedet er det nok fremdeles Oculus Rift-brillene som er mest ettertraktede, og nå kan det se ut til at vi omsider har fått en indikasjon på hvor mye brillene kommer til å koste, om enn med en viss feilmargin.

Som nettstedet PC Gamer melder avslørte produktsjefen hos Oculus VR, Nate Mitchell at forbrukerversjonen av brillene kommer til å koste «minst» 300 dollar når de lanseres neste år.

Kan koste rundt 4000 kroner

300 dollar utgjør cirka 2600 norske kroner med dagens kurs, og om vi legger på norsk moms kommer prisen opp i cirka 3250 kroner. Med tanke på at Oculus brukte begrepet «minst» er det nok sannsynlig at den faktiske prisen vil ligge noe høyere.

Dette er den nye håndkontrollen til Oculus Rift som skal bringe hendene dine inn i VR-verdenen.
Dette er den nye håndkontrollen til Oculus Rift som skal bringe hendene dine inn i VR-verdenen. Foto: Oculus VR

Tidligere har selskapet dessuten uttalt at forbrukerversjonen av brillene kan koste opp mot 400 dollar, som med norsk moms vil tilsvare rundt 4250 kroner.  

For disse pengene får du med selve brillene, en sensor som sporer hodebevegelsene og en Xbox One-håndkontroll. I forbindelse med avdukingen av forbrukerversjonen av brillene presenterte selskapet også en egenutviklet håndkontroll til brillene som vil bli solgt separat.

Sporer hendene og fingrene

Denne kontrollen, «Oculus Touch», er i stand til å spore håndbevegelsene til brukeren, og har også innebygde sensorer som fanger opp bevegelsene til de individuelle fingrene, noe som skal legge til rette for finstemt interaksjon med virtuelle objekter i for eksempel spill.

Det er dessverre uvisst hva denne kontrollen kommer til å koste, men den skal visstnok lanserer på omtrent samme tidspunkt som selve brillene. Oculus Rift-lanseringen har ennå ikke fått en nøyaktig dato, men skal finne sted i første kvartal neste år. 

PC-produsentene har også forberedet seg på VR-brillenes inntog: Flere lanserer nå PC-er spesielt designet for VR-bruk »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen