Slik så prototypen av Symfonisk-høyttaleren ut i fjor. Om dette blir det endelige designet vet vi ikke.
Slik så prototypen av Symfonisk-høyttaleren ut i fjor. Om dette blir det endelige designet vet vi ikke. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Prisen for Ikeas Sonos-høyttaler lekket

Vises offisielt frem neste måned.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Neste måned vil Ikea og Sonos for første gang vise frem den endelige versjonen av en ny høyttaler de har laget sammen. Navnet vil være Symfonisk, og vi fikk en smakebit på høyttaleren allerede i fjor da vi se en prototype hos Ikea.

På det tidspunktet ville ingen si et ord om hva prisen vil være, men nå kan prisen ha blitt avslørt. Ifølge en plakat som nettstedet 9to5mac har sett skal danske Ikea-ansatte ha fått tilbud om å få en gratis Symfonisk-høyttaler i forkant av lanseringen i sommer, for å feire at Ikea har vært i Danmark i 50 år. 

På den samme plakaten står det at høyttaleren har en salgsverdi på 799 danske kroner. Det utgjør 1037 norske kroner, og den endelige prisen her i landet blir dermed trolig 999 kroner.

Ikea Norge vil ikke bekrefte dette overfor Tek.no, og sier prisene ikke er klare før senere neste måned.  

Kommer i flere størrelser

Prototypen vi så i fjor var utviklet for å passe i Ikeas hyllestørrelser, blant annet i Kallax-serien. Øverst en Sonos One. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Det vil komme Symfonisk-høyttalere i flere forskjellige størrelser, og 999 kroner representerer nok prisen til den billigste av dem. 

Til sammenligning selges Sonos' billigste høyttaler, Sonos Play:1, for 1499 kroner. Ikea-varianten blir dermed betydelig billigere. 

Da vi snakket med Sonos' designsjef Tad Toulis i fjor sommer, fortalte han at både Sonos og Ikea var opptatt av å finne den rette prisen: 

– Begge selskapene er opptatt av å lande på et korrekt sted – et prispunkt som reflekterer Ikeas businessmodell, men samtidig leverer en riktig lydopplevelse. 

Ukjent funksjonalitet

Selv om vi vet at Symfonisk blir en høyttaler laget av Sonos, vet vi ennå veldig lite om hva slags funksjonalitet den vil by på. Vi har for eksempel ikke fått bekreftelse på om den vil kunne kombineres med andre Sonos-høyttalere, eller om den bare vil snakke med andre Symfonisk-høyttalere. 

Ikea har allerede en høyttaler kalt Eneby, som koster 899 kroner. Den har imidlertid bare vanlig Bluetooth-kobling, og kan dermed ikke brukes som en multiromshøyttaler hvor du kan spille musikken din på tvers av hele huset.

Symfonisk-serien blir høyttalere som snakker sammen via Wifi, og vil dermed neppe fungere sammen med Eneby-høyttalere. 

Dette får vi trolig svar på neste måned, da Ikea vil offisielt vise frem høyttaleren under en lansering i Milan. Da vil også de norske prisene avsløres. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen