Pris til norsk naturfotograf

Stig Frode Olsen, som til daglig har ansvar for fotolinja ved Jæren Folkehøyskole, har vunnet prisen med det enkle navnet Gerald Durrell Award for Endangered Wildlife, en av prisene i den årlige Wildlife Photographer of the Year, for sitt bilde av en brilleærfugl under take-off.

Alternativ tekst mangler
Foto: Stig Frode Olsen

I samme konkurranse har Baard Næss, som er naturfotograf på heltid, vunnet andreplassen i klassen animal portraits med dette bildet av en ringsel i pustehullet sitt, tatt på Svalbard.

Alternativ tekst mangler
Foto: Baard Næss

Wildlife Photographer of the Year er en årlig fotokonkurranse som årlig trekker opp mot 20 000 deltagende bilder. Den har en historie på over 40 år og er organisert av BBC Wildlife Magazine og Natural History Museum i London. Konkurransen er i år sponset av Shell og en av dommerne har vært ikke ukjente Tim Flach. Vinnerbildene vises i en fotoutstilling i Natural History Museum i London fra 21 oktober i år.

Prisen for beste bilde av en ung naturfotograf gikk til 17 år gamle Rick Stanley for dette bildet av en frosk som nettopp har blitt tatt av en slange.

Alternativ tekst mangler
Foto: Rick Stanley

Hovedprisen gikk til søta bror, takket være naturfotografen Göran Ehlmé og hans bilde av en hvalross på jakt etter mat på havbunnen.

Alternativ tekst mangler
Foto: Göran Ehlmé

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen