Printet portrett av hund med dens egen aske

Printet portrett av hund med dens egen aske

Se resultatet av den alternative teknikken.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Folk gjør mye rart for og minnes sine kjæledyr når de går bort, men et av de merkligere påfunnene kommer antageligvis fra Norge. For da en Gordon Setter ved navn Susie sovnet inn og deretter ble kremert, ønsket eieren å gjøre noe annet enn å bare begrave urnen.

Noen bekjente i det norske designkollektivet Skrekkøgle ble kontaktet og arbeidet med å bygge om en skriver til å bruke aske istedenfor blekk begynte.

Etter litt prøving og feiling med forskjellige pudre, kom de til slutt frem til en metode som tillot dem å produsere et portrett av Susie på mørkt lerret ved hjelp av hennes egen aske. De etiske sidene ved teknikken overlates til leserne i diskusjonsfeltet under, men det litografiliknende sluttresultatet må allikevel sies å være imponerende, særlig hvor (relativt) detaljrikt det er.

Foto: Skrekkøgle
Foto: Skrekkøgle

De to nordmennene tilbyr nå liknende produkter, for de som måtte være interesserte. Noen fast pris er ikke oppgitt, men de kan kontaktes via e-postadressen som ligger på deres nettsider. I tillegg minner de om at visse land har lovverk som begrenser håndteringen av "menneske- og dyreaske".


Les også: Fotograferte meteor fra verdensrommet

Les også: Hvem ble årets EISA-vinner?

Les også: Guide - Bli en bedre fotograf

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen