Printerblekk til halv pris

Printerblekk til halv pris

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Vanlig blekk til fotoutskriftene har vist seg å ha en levetid på 15 år eller mindre. Det er altså ikke slik du bør arkivere bryllupsbildene dine. Prisen har også vært såpass høy at det gjerne lønner seg å bestille utskrifter fra fotobutikker enn å printe selv.

Halv pris
Nå har blekkprodusentene likevel begynt å legge vekt på blekk som skal vare, og det kommer stadig blekktyper med lengre levetid. Nå å lanserer Kodak sine nye multimedieprintere som bruker en blekktype som skal holde i hundre år. Ifølge Gizmodo ligger prisen også mye lavere enn konkurrerende blekkprodusenter, omtrent til halv pris.

En patron med svart blekk vil koste rundt 10 dollar, altså rundt 65 norske kroner. En fargepatron med fem farger ligger på 15 dollar, altså rundt hundrelappen.

De nye printerne vil lanseres i butikkene i USA i mars, og vil ha et prisnivå på 1000 til 2000 kroner. (150 til 300 dollar). Printerne skal visstnok også være raske, de skal klare å skrive ut 22 fargebilder i minuttet.

Trykkekvalitet
Så gjenstår det bare å finne ut om blekket gir god nok bildekvalitet. Det hjelper jo lite at det holder i hundre år, hvis kvaliteten ikke er noe å skryte av. Foreløpige analyser av trykkekvaliteten har ifølge Gizmodo vært positive.

Hvordan man kan vite at blekket faktisk vil holde seg i hundre år er jo et annet spørsmål. Det tar jo litt tid å finne ut av, men det er ihvert fall blitt testet med kunstige aldringsprosesser på laboratorium.

Hvis Kodak holder det de lover, er det mye som tyder på at dette vil bli starten på et prisras på printerblekk. Konkurrentene vil neppe bare bli sittende på gjerdet og se på at Kodak dumper prisene. Så får vi håpe det ikke drøyer så lenge før printerne finner veien til det norske markedet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen