Test

Prince of the City

Sidney Lumet er om kanskje ikke helt der oppe blant regissøren-toppene, så ganske nær. Med filmer som "Serpico" og "Dog Day Afternoon" er han en merittert, men kanskje litt ujevn regissør. Hovedrolleinnehaveren i de to nevnte filmene, Al Pacino, ble også tilbudt "Prince of the City", men valgte å takke nei; en bra avgjørelse for ham, men ikke fullt så bra for filmen.

Hovedrolleinnehaveren i de to nevnte filmene, Al Pacino, ble også tilbudt "Prince of the City", men valgte å takke nei; en bra avgjørelse for ham, men ikke fullt så bra for filmen.

Sann historie

Historien, som er basert på Robert Daleys bok ved samme navn, er basert på den sanne historien om Robert Leuci, en narkotikabetjent i NYPD. Daley skrev boken i samarbeid med Leuci og den skal visstnok derfor være veldig virkelighetsnær. I filmen finner vi Treat Williams som Danny Ciello, lederen for en liten og sammenknyttet SIU-gruppe.

Medlemmene i SIU, som ikke overraskende står for "Special Investigating Unit", tøyer strikken hver dag på jobb. Mange av dem er kriminelle med et politiskilt som sier noe annet; de kalles gjerne "princes of the city", som tittelen tilsier. Flere og flere får øynene opp for den kvasikorrupte oppførselen i det som skal være elitestyrken i politiet og Ciello blir kalt inn til avhør. Han er avvisende i begynnelsen, men etter hvert begynner samvittigheten å gnage og han går med på å felle korrupte tjenestemenn på en betingelse; han og partnerne hans er fredet.

Langdryg og avventende

Historien, som strekker seg over 167 minutter på kino- og DVD-utgivelsen, varer egentlig i hele fire timer. Selv den "korte" versjonen bærer preg av lengden, og med en vag innledning til en heller broddløs opplevelse, kan man trygt konstatere at filmen kunne hatt godt av en god runde i klippen.

Selv den "korte" versjonen bærer preg av lengden, og med en vag innledning til en heller broddløs opplevelse, kan man trygt konstatere at filmen kunne hatt godt av en god runde i klippen.

Atmosfæren i filmen er en slags pre-Miami Vice, men med mer teatralsk skuespill og mye mindre musikk. Historien om Ciello og hans dobbeltspill er egentlig ganske fascinerende, men i "Prince of the City" er den fremstilt såpass rotete og uengasjerende at man nesten begynner å lure på hva Lumet holdt på med. Det er 126 snakkende roller i filmen og de viktigste er introdusert med noen slags ID-kort med navn og bilde. Filmen er også delt opp i flere kapitler som alle er filmet på en forskjellig måte for å underbygge hovedkarakterens utvikling; en effekt som kanskje høres bedre ut enn den er.

Prince of the City (Special Edition)   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen