Pretty Persuasion

Alternativ tekst mangler
Evan Rachel Wood som 15-åringen Kimberly.

Evan Rachel Wood er den typen barneskuespiller som ikke forsvant når puberteten satte sitt støt. Hun begynte skuespillerkarrieren som syvåring i diverse tv-filmer og har jobbet seg oppover uten å svinne hen, slik som mange andre av sitt slag. I "Pretty Persuasion" setter hun mye på spill ved å gjøre en annerledes og krevende rolle i en slibrig og prøvende film.

Misvisende

"Pretty Persuasion" starter lystig, lyst og flytende. Woods karakter Kimberly, en 15-år gammel rikmannsdatter, viser den nye, arabiske eleven Randa rundt på skolen. Samtidig gir hun et inntrykk av seg selv, skolemiljøet og samfunnet gjennom kritiske og overfladiske monologer hun fremfører med den største selvfølge. Allerede her viser Wood klasse, og setter tonen for filmen, som viser seg å gå i takt med hennes humør.

I filmen "Thirteen" fra 2003, spiller Wood en tenåringsjente som opplever de mindre hyggelige sidene av å være tenåring. Fargene i filmen tones ned etterhvert som karakteren hennes brytes ned av de følelsesløse omgivelsene. I "Pretty Persuasion" behøves ikke et slikt virkemiddel; Wood fyller rollen helt til det ytterste og gir absolutt grunn til hakeslepp. Uheldigvis gjør ikke resten av filmen det samme.

Se større versjon og flere bilder
"Pretty Persuasion" har løse tråder i fleng.

Mange svake høydepunkt

En film som inneholder og avslutter med mange løse tråder har ikke gjort jobben sin. Og "Pretty Persuasion" jafser absolutt over mye garn med sin utradisjonelle dramaturgi og enkle, men ukonvensjonelle historie. Den fører oss bak lyset og plutselig sitter vi igjen med masse spørsmål som vi erfaringsmessig tviler på om blir besvart. Det gjør de, absolutt alle, men uheldigvis for filmen blir det for kjedelig.

Filmens mange høydepunkter kommer i intervaller og "Pretty Persuasion" når aldri makspuls. Det store spørsmålet som plottet er bygget rundt, blir avslørt like før handlingen intensiveres og dette knekker handlingskurven i det den er i ferd med å bygge seg opp til det høyeste punktet.

Pretty Persuasion

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen