Pretec lanserer 4GB SD-kort

Pretec Electronic Corporation slapp i dag verdens første 4 GB SD-kort på markedet. Minnekortet har den største lagringskapasiteten av SD-minnekort i verden.

Pretec 4 GB er det nyeste i 133x serien med en overføringshastighet som produsenten hevder kan komme opp i 20 MB/s, som gjør at det er det raskeste SD-minnekortet til nå i hennhold til SD 1.1 standarden, som er en litt mer utviklet versjon av offisielle SD-Standarden. Minnekortet er produsert med 65nm teknologi.

4 GB SD-minnekort vil kanskje ikke si deg som leser eller hobbyfotograf så mye. Det betyr at du kan ta snaut 2500 bilder, noe som er en stor fordel når man drar på en lengre tur og skal ta en del bilder eller bare ønsker å slippe å tømme kameraet så ofte. Mange kameraer støtter ikke fat32 filsystemet, og man kan ikke bruke fat16 på større partisjoner enn 2GB, men hvis ditt kamera støtter fat32 så skulle du ikke ha noen kompitabilitetsproblemer.

Minnekortet vil være tilgjengelig i butikkene neste måned ifølge pressemeldingen fra Pretec Electronics Corporation. Minnekortet vil ha en pris på 699 dollar, som tilsvarer rundt 4800 norske kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen