Pressemelding og spesifikasjoner på F828

Pressemelding fra Sony

18. august 2003

Sony lanserer digitalkamera med 8 Megapixler 

Verdens første digitale stillbildekamera med 4-fargers

Super HAD CCD og Carl Zeiss T*-linse

Sony lanserer et banebrytende kamera som gir digitalfotografer en virkelig fotografiopplevelse. Cyber-shot DSC-F828 har et 4-fargers filter som gjør det i stand til å reprodusere farger som ligger nærmere de vi oppfatter og ser med menneskeøyne. Kameraet gir bilder med en oppløsning på 8 effektive megapixler og slående digital reproduksjon. Det er det første digitale stillbildekameraet fra Sony med det anerkjente Carl Zeiss T*-linsesystemet.

 

- Seriøse fotografer trenger profesjonell bildekvalitet, og med Cyber-shot F828 tilbyr Sony bilder med svært realistiske farger, fine detaljer og muligheter for kreativ bruk som i dag mangler sidestykke innen digital fotografering blant forbrukere, sier produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge. – Med kombinasjonen av innovativ teknologi som 4-fargersfilter-CCD, Real Imaging-prosessoren, Carl Zeiss T*-linsen, oppløsningen på 8 effektive megapixler og den høye overføringshastigheten ved Memory Stick PRO, vil digitalfotografen virkelig oppleve et stort fremskritt i bildekvalitet, bildehåndtering og opptakshastighet.

 

Seriøs fotografering

Cyber-shot DSC-F828 er utviklet med tanke på den seriøse fotograf, og Sony har integrert det siste innen CCD-teknologi, en Super HAD CCD med et unikt 4-fargers filter. Ved hjelp av avansert fargeteknologi, presisjon, muligheten for å beholde fine tonegraderinger og den nye 4-fargers Super HAD CCD’en, oppnås en fargegjengivelse som ligger nærmere de visuelle karakteristikkene ved menneskeøyne. Et annet tiltak for å oppnå virkelighetstro bildekvalitet er bruk av CCD’en med 8 millioner effektive pixler. Maksimal opptaksstørrelse er 3,264 x 2,448 pixler, og gjør det ideelt også for A4-print. Med den økte bildedefinisjonen og fargereproduksjonen som oppnås ved denne kombinasjonen av teknologier får oppgaver som fotoredigering, design og kreativ bildebehandling en helt ny kvalitetsdimensjon.

 

Vario-Sonnar T*-linsen på DSC-F828 er utviklet av Carl Zeiss for Sony, og er en vidvinkel- til telefoto-zoomlinse med en ekvivalent 35mm fokuseringslengde på 28mm-200mm. Kameraet har en maksimal lysstyrke på F2.0 ved vidvinkelinnstilling og F2.8 i telefotomodus. DSC-F828 er blant de mest lyssterke kameraene på digitalmarkedet. Den roterende linsen har 7x optisk zoom med en Macro autofokusrekkevidde på 20mm til 600mm, og en fullt justerbar ring for innstilling av manuell fokus og zoom. Carl Zeiss T* er et svært avansert optisk flerlagsbelegg spesielt utviklet for å minimalisere forstyrrelser som følge av unødvendig refleksjon på linseoverflaten. Med Carl Zeiss T*-linsen forbedres refleksjonsnivået på DSC-F828’s Vario-Sonnar-linsen med ca 80 prosent sammenlignet med vanlig linseteknologi, og bildene blir skarpe og naturlige med meget høy kvalitet.

 

Hjertet i systemet

Real Imaging-prosessoren, Sonys nyeste digitale signalprosessor, gir mer presise resultater av høyere kvalitet, høyere betjeningshastighet og lavere strømforbruk. Blant de mange fordelene ved denne høyeffektive prosessoren er kortere opptakstid, raskere burst-opptak, nesten simultan bildeprosessering og høyhastighets bildevisning sammenlignet med tradisjonell DSP (Digital Signal Processor)-teknologi.

 

Cyber-shot DSC-F828 bærer alle designmessige kjennetegn ved tradisjonelle, profesjonelle kameraer. Den elegante og ergonomiske sorte rammen med integrert gripehåndtak muliggjør enkel håndtering og god tilgang til en rekke automatiske og manuelle betjeningsfunksjoner, mens den roterende linsen gir høy fleksibilitet under opptak. Egne ”direkteknapper” er plassert bak, på toppen og på siden av løpet på kameraet og gir enkel tilgang til de mest brukte funksjonene. En betjeningsskive og en joystick muliggjør en høy grad av finjustering, enten man tar et bilde, stiller inn sine preferanser eller ser gjennom bildene. Erfarne fotografer vil også sette pris på den avanserte tilbehørsskoen, LCD-panelet som viser opptaksinformasjon og kameraets høyoppløselige, elektroniske ”viewfinder” (EVF).

 

EVF-funksjonene har en display-oppløsning på 980x240 (235,200 punkter) og optimalisert signalprosessering for detaljrik bildevisning, som i praksis betyr at det har 30 prosent høyere pixel-oppløsning enn andre Sony-modeller. Dette gjør oppgaven med å komponere subjektet mye enklere, også ved bruk av EVF, noe som er en viktig faktor for fotografen.

 

Enkel printing

Modellen har integrert PictBridge*-teknologi, og kan kobles til en printer via et høyhastighets USB 2.0-grensesnitt for direkte utskrift uten behov for PC. I tillegg kan kameraet brukes til å ta opp kontinuerlige, høyoppløselige filmer i VGA-format ved bruk av Memory Stick PRO høyhastighetsoverføring og Sonys MPEG Movie VX Fine-teknologi. Lengden på filmen er bare begrenset til kapasiteten på den installerte Memory Stick ’en.

 

Cyber-shot DSC-F828 har også en dobbel minneåpning, som i tillegg til høyhastighetsoverføring til Sony Memory Stick PRO, godtar CompactFlash-format (Type I/II (MicroDrive-kompatibelt)). Bilder kan tas i ukomprimert RAW-format, som gir den høye kvalitet mange profesjonelle krever, så vel som rask prosesseringstakt for optimal bilde- og opptakstid.

 

Cyber-shot DSC-F828 blir tilgjengelig i Europa i november 2003. Tekniske spesifikasjoner er limt inn nedenfor.

 

 

Slutt

 

 

Om Sony

Sony fremstiller produkter innen lyd, video, kommunikasjon og informasjonsteknologi for forbrukere og profesjonelle på det globale markedet. Med sine musikk-, bilde-, spill- og online-virksomheter har Sony en unik posisjon for å bli et ledende selskap innen personlig  bredbåndsunderholdning i det 21. århundre. I Europa nådde Sony et konsolidert salg på EUR 13.88 milliarder (yen 1,666 milliarder) i fiskalåret som utløp 31. mars 2003, basert på en gjennomsnittlig vekslingskurs i samme periode på yen 120 i forhold til EUR. Sony Europe har sitt hovedkvarter i Sony-senteret på Potsdamer Platz i Berlin. Sony Europe er ansvarlig for Sonys europeiske elektronikkvirksomhet, og nådde et konsolidert salg på EUR 8.62 milliarder i fiskalåret som utløp 31. mars 2003.

Du kan lese mer om Sony Europe på http://www.sony-europe.com

 

Technical Specifications*              DSC-F828     

 

LENS

Optical Zoom/Digital Zoom/Smart zoom       7x/14x/up to 35x (VGA)

F                                                                            2.0-2.8

Focal Length        f=                                            7.1-51 mm

                               35mm conversion                              28-200 mm

Filter Diameter                                                   58mm

Iris Daphragm                                                    yes (7 blades)

Conversion Lens Compatibility                      yes (close-up: VCL-M3358)

Lens Type                                                           Carl Zeiss Vario-Sonnar T*

NightShot/NightFraming                                  yes/yes

Even Brightness picture                                   yes

 

CCD

CCD Type                                                            4 color Super HAD CCD

Inch size                                                                              2/3 type

Color Filter                                                          Primary Color (4 colors)

 

CAMERA

Effective pixels                                                   8 Mega

DXP                                                                      14bit

Super Resolution Converter                            yes

Clear Colour NR/Clear Luminance NR        yes/yes

Auto Focus method                                           Single AF, Monitoring AF, Continuous AF

Auto Focus area                                                 Multipoint, Centre weighted, Flexible Spot

Manual Focus/Manual Zoom                           yes/yes

Expanded focus indicator                                yes

Exposure control                                                +/- 2.0EV, 1/3EV step        

White balance                                                    yes (7 modes)

Light Metering                                                     Multi pattern, Centre weighted, Spot meter

Color Reproduction Mode                                               yes (Standard/Real)

Sharpness/Contrast/Saturation setting        yes/yes/yes

AE Lock                                                                yes

Scene selection                                                 yes (4 modes)

Picture effect                                                       yes (3 modes)

Flash mode                                                        Auto, Forced-flash, No-flash, Slow Synch

Pre Flash                                                             yes

Strobe one-push White Balance                    yes

ISO sensitivity setting                                        auto, 100, 200, 400, 800

Hologram AF                                                      yes

Manual mode                                                     yes

Aperture                                                               Auto (F2.0-8)/Aperture Priority (F2.0-8)/Manual (F2.0-8)

Shutter speed                                                    Auto (1”-1/3200)/Shutter priority (30”-1/2000)Manual (30”-1/2000)

Histogram indication                                        yes

Red-eye reduction                                             yes


LCD viewfinder

LCD screen size                                                1.8-inch/134.000 dots

Electrical viewfinder                                          yes ((0.44 type TFT/235.000 dots)

Auto Bright Monitoring                                       yes

LCD field of view 100%                                    yes

 

Recording

Recording Media                                                               Memory Stick/Memory Stick PRO/Microdrive/Compact Flash card

Memory Card Slot Standard                            Memory Stick PRO, Compact Flash (Type I/II, FAT 16/32)

Recording Format                                             JPEG, RAW, TIFF, MPEG1

MPEG Movie                                                        VX Fine, VX standard, HQX, Presentation, Video Mail

Burst Mode/AE bracketing/Multiburst             yes/yes/yes

 

Jacks

AV Out                                                                  yes

Digital I/O (USB)                                                 yes (Hi Speed USB 2.0)

Accy terminal                                                      yes

Advanced Accessory shoe                                              yes                                                       

 

General

Dimensions (w x h x d)                                     134.4 x 91.1 x 156.7 mm

Weight (body/incl. accessories)                     approx. 832g/approx. 955g

Battery system                                                    InfoLITHIUM NP-FM50

STAMINA** time/nr. of shots                            3hr 45 min./450 shots

 

* Subject to error and technical changes

** Still image recording: under normal shooting conditions: LCD on, shooting once every 30 seconds, zoom operation alternately between the W and T ends., Flash strobes once every 2 shots, power turns on and off every 10 shots, using Memory Stick™.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen