Pressebyrå kopierer platebransjen

Nyhetsbyrået Associated Press (AP) har satt sinnene i kok hos flere amerikanske bloggere. Det hele startet da AP ba bloggen Drudge Retort fjerne syv artikler hvor nyhetsbyrået ble sitert. Sitatene var alt fra 39 til 79 ord lange, ifølge New York Times. Med dette kravet har AP fått den amerikanske bloggosfæren på nakken.

Verdiløse nyheter?
Amerikanske bloggere oppfordrer nå til boikott av nyhetsbyrået. Blant annet ber nettsiden Publishing 2.0 om at det ikke siteres eller linkes til artikler hos AP. De vil heller at det linkes til andre kilder som for eksempel lokale aviser hvor hendelsene tar sted. AP selv sier at 39 ord av deres artikkel er nok til å få med seg hovedessensen i artikkelen, Publishing 2.0 påpeker at dette må bety at resten av artikkelen uansett er verdiløs.

- Problemet med APs argument er at om essensen i artikkelen er selve faktaene om hendelsen, så må det bety at resten av innholdet er verdiløst. Om lokale eller nasjonale nyhetskanaler kan produsere mer verdifullt materiale utenom selve faktaene i saken, så er det bedre om de får godene av tilbakelinking og besøkstrafikk for deres originale reportasjer, skrives det på Publishing 2.0.


Techcrunch er blant nettsidene som nå boikotter Associated Press sine artikler.

Vil AP holde stand?
Hvor lenge AP kan holde på den strenge tonen ovenfor bloggere gjenstår å se. De er utvilsomt et stort mediehus, men også andre amerikanske medier rapporterer om den nye trenden blant bloggerne. Ikke minst fanger store bloggere som Techcrunch opp boikotten. Om dette vil gjøre enorm skade på AP sin drift er usikkert, men lignende tiltak fra underholdningsbransjen, som notorisk fjerner ureglementert innhold fra Youtube og andre nettsider, har så langt ikke fått særlig positive følger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen