Prescott LGA775 og brikkesett i juni

Intels neste brikkesettgenerasjon er i rute til lansering i løpet av Computex Taipei i Juni, er beskjeden fra Intel på IDF samme sted denne uken.

Intels Prescott LGA775 og brikkesettene som følger med - Grantsdale (i915) og Alderwood (i925x) - vil komme omtrent samtidig under asias største datamesse om to måneder. Men brikkesettene som sirkulerer på IDF Taipei denne uken, som er B1 steppinger av Grantsdale og Alderwood, er ikke klare for masseproduksjon enda, ifølge kilder fra produsentsiden på messen.

Hovedproblemet med kortene på IDF Taipei er mangelen på støtte for ECC i DDR2-533-moduler, sies det, samtidig som det ikke vil være noen grafikkort på markedet med PCIe 16x-støtte før i juni. Dermed er det ingen som klager på at plattformene ikke skal lanseres før mot midten av juni.

Samtidig virker det som om hovedforskjellen på Grantsdale og Alderwood vil være støtten for DDR2-667, ettersom Intel har droppet PAT-navnet. Men det kommer ingen Alderwood-utgaver med denne støtten før i neste versjon av brikkesettet, ettersom det innebærer en stor forandring i PCB-designen. Minst én hovedkortprodusent jobber dessuten med å utvikle en "bypass"-funksjon på Grantsdale-kort som gjør at også disse vil kunne dra nytte av ytelsesforbedringene som vil ligge i Alderwood-plattformen, på samme måte som de fleste allerede har gjort med PAT i dagens i865-baserte kort.

Dermed kan Intel ende opp i en situasjon der det ikke er noen praktisk forskjell på de to brikkesettene sine før i neste revisjon - som de sikkert vil forsøke å gjøre tilgjengelig så raskt som overhodet mulig.

Den originale planen var å lansere plattformene i løpet av mai. En forsinkelse på en knapp måned er derimot ikke nevneverdig lenge i databransjen.

(Kilde: VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen