"Prescott" i forbedret utgave

Ifølge X-bit labs har Paul Otellini bekreftet "Prescott" i ny innpakning mot slutten av dette året. De nye prosessorene vil ha noen forbedringer, bl.a. såkalt NX-bit og 2 MB cache. I tillegg sies det at en spesiell teknologi, foreløpig referert til som AAC, skal justere ytelsen basert på lasten og dermed føre til lavest mulig varmeutvikling samt strømforbruk. Det er også bygget inn visse funksjoner for sikkerhet.

Den første "Prescott" prosessoren med AAC teknologi vil bli produsert på 90nm og bli lansert i 4. kvartal 2004. Foreløpig ser det ut som om prosessoren vil bli klokket på 3,73 GHz og bli basert på LGA775. Busshastigheten er foreløpig ubekreftet, men sjansen for at den kjører på 1066 MHz er stor.

Til informasjon kan det nevnes at NX-bit allerede finnes på Itanium 2 og konkurrentene AMD Athlon 64/Opteron.

Otellini bekreftet at Intel står klar til å aktivere 64-bits utvidelser på alle sine prosessorer når Microsoft lanserer en støttende Windows-versjon for 64-bit (Intel+AMD). 64-bits utvidelser vil i fremtiden være tilgjengelig på alle Intel sine prosessorer, både low-end og high-end - fra Celeron til Xeon.

 

(Kilder: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen