Prescott fører Pentium 4 videre

Ettersom Intel kommer til å navngi Prescott som "Pentium 4", kan dette være en indikasjon på at forskjellen mellom dagens "Northwood" CPU-er og Prescott ikke kommer til å være så enormt stor. Dersom man også tar Pentium 4 Extreme Edition i nærmere øyesyn, ser man at at den har store muligheter til faktisk å være raskere enn Prescott på enkelte områder grunnet sin 2 MB cache.

Prescott vil bli implementert med 13 nye instruksjoner, 1 MB cache og være bygget på den omdiskuterte 0,09-mikrons teknologien til Intel. I teorien kunne faktisk Prescott ha blitt introdusert allerede i april-mai i år, men grunnet problemer med migrering til ny produksjonsprosess har lanseringen stadig blitt utsatt. I tillegg var det heller kanskje ikke et behov for Prescott så tidlig, selv om AMD nok har tatt innpå Intel det siste kvartalet med AMD64.

I løpet av 2004 vil Intel nærme seg 4 GHz med Prescott. Året vil også vise hvorvidt det er fokuset på arkitektur eller GHz som vil være det sterkeste kortet. Før introduksjonen av Prescott kan det nok se ut som om AMD har et lite overtak med AMD64, Athlon 64 + Opteron, og selvsagt kommer til å introdusere nye, spennende prosessorer i 2004.

Xbit Labs skrev tidligere i desember at "Prescott" vil bli solgt som "Pentium 4 SSE3".

 

(Kilder: Cnet, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen