Prescott 2,4 GHz dukker opp

I henhold til Intel sine opprinnelige planer, skulle den "billigste" Prescott-utgaven være på 2,8 GHz med 533FSB og ingen Hyper-Threading. Nå viser det seg imidlertid at Intel opererer med en Prescott på 2,4 GHz, med modellnummeret "BX80546PE2400E".

Prosessoren, som nevnes på denne siden hos Intel, er som sine Prescott-brødre produsert med 90 nm teknologi og har 1 MB L2-cache. Videre kommer den med 533FSB og mangler Hyper-Threading-teknologien.

Foreløpig finnes ikke mer konkret informasjon omkring hvorfor Intel har introdusert denne prosessoren. En grunn kan være at den er rimeligere å produsere enn Pentium 4 "Northwood" 2,4 GHz, selv om disse neppe selges eller produseres i stort antall lenger. En annen grunn kan være problemer med å få prosessorer basert på Prescott-kjernen til å bli verifisert for høyere frekvenser. Istedenfor å forkaste de prosessorene som feiler på 2,8 GHz og høyere, introduserer man en modell med lavere frekvens.

Det vites foreløpig ikke hva prosessoren vil koste, eller når den blir tilgjengelig på markedet. Pentium 4 2,8E prises for tiden rett oppunder 1700 kroner inkl. mva. ifølge prisguiden.

(kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen