Prescott 2,4 GHz denne måneden

I februar ble det rapportert fra flere hold at Intel planla å lansere en Prescott-prosessor på 2,4 GHz. Dette var en nyhet i seg selv, ettersom produktet ikke var nevnt i de originale lanseringsplanene. Prosessoren bekreftes nå også av taiwanske hovedkortprodusenter, som tydeligvis har mottatt informasjon for å lage kompatible hovedkort. Relativt rart er det imidlertid at Prescott 2,4 GHz ser ut til å få FSB på bare 533 MHz, mot de vanlige 800 MHz som vanligvis brukes.

Spørsmålet er hvorfor Intel introduserer denne prosessoren? Man kan kanskje spekulere i hvorvidt Intel har problemer med å skalere Prescott til høyere klokkefrekvenser og derfor lanserer en "low-end" CPU for å senke forventningene til kommende lanseringer. Er problemer med klokkefrekvensen grunnen til at Prescott 3.X GHz ser ut til å drøye med å bli plassert i butikkhyllene?

Positivt er det uansett at prisen er ut til å ligge rundt 120 amerikanske dollar, og man får dermed en relativt behagelig inngangsport til det nyeste på 0,09-mikron fra Intel. Siden klokkefrekvensen er såpass lav, kunne den selvsagt heller ikke ligge noe spesielt høyere i pris.

Selskapet har enda ikke kommet med noen offisiell uttalelse eller grunnlag for Prescott 2,4 GHz.

 

(Kilder: Digitimes)

Kommentarer (10)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen