Prescott-test på nett


(bilde: OC.com.tw)


Våre kinesiske språkkunnskaper går stort sett ikke noe særlig forbi det å si "god dag" og "vil ikke ha", og derfor er det noe vanskelig å tyde all informasjonen som ligger på den 10 sider lange testen. Bildene og spesifikasjonene er derimot selvforklarende, og det er liten tvil om at Prescott nå er like rundt hjørnet.


(bilde: OC.com.tw)

Ser vi på et skjermbilde fra CPU-Z så kan vi tydelig se hva slags prosessor det her er snakk om. Prosessoren bruker i likhet med P4C Northwood 800FSB (200 MHz QDR). Det er dog derimot her likhetene stopper. Prosessoren er produsert på 0,09 mikrometer produksjonsporsess og er utstyrt med 1 MB L2-cache.

Ved siden av dette ser prosessoren ut til å være kompatibel med SSE3-instruksjonene, som er en videreutvikling av SSE2 som Pentium 4 har hatt støtte for siden Williamette kom på markedet. Prosessoren har også i likhet med nyere Pentium 4-prosessorer Hyper-Threading, men ryktene skal ha det til at denne er kraftig forbedret i forhold til dagens versjon. Det var en stund spekulert i om Prescott ville bli detektert som fire prosessorer, men dette ser vi her tydelig at ikke stemmer.

Siden oppgir også at Prescott vil ha et normalt effekttap på 100W og en kjernespenning (vcore) på 1,4V. Kjernestørrelse på 112 mm2 (til sammenligning er Opteron på rundt 200 mm2).(bilde: OC.com.tw)

Et bilde fra BIOS kan gi fart i ryktene om at Prescott faktisk kommer til å bli lansert med dette navnet i stedet for Pentium, eller eventuelt bli kalt Pentium 5.

Nettstedet har sammenlignet prosessoren opp mot to Northwood-prosessorer, en på 2,8 GHz og en på 3,2 GHz. Fulle benchmarkresultater finner dere på denne siden, men mye tyder på at den oppgitte enorme ytelsesforbedringen i forhold til Northwood uteblir, for ytelsesresultatene ser ut til å ligge midt mellom de to nevnte prosessorene med unntak av fire tester, der den er overlegent best i CPUBench 2003 og CPUMark 99, og taper i SiSoft Sandra og PCMark 2002.

Prescott vil ved lansering (trolig helt på slutten av dette året) sannsynligvis ha en frekvens på 3,2 GHz. Skal vi tro at disse resultatene er representative for ytelsen vil den da være noen hakk bedre enn Pentium 4 "Northwood" 3,2 GHz, men ytelsen vil ikke nødvendigvis bli veldig mye bedre enn Pentium 4 Extreme Edition som med sine 2 MB L2-cache vil være en kraftig konkurrent i multimedieapplikasjoner og spill.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen