Prescott, Tejas forskyves i tid


Intels "gamle" veikart publisert på et japansk nettsted

De fleste prosessorene basert på Prescott og Tejas vil nok bli forskjøvet minst ett kvartal etter at 0,09-mikron vil bli introdusert litt senere enn først forventet. Foreløpig forventes det at Intel kommer til å lansere Prescott bygget med 0,09-mikrons produksjonsteknologi mot slutten av 1. kvartal til neste år.

Som et følge av denne utsettelsen vil lanseringen av Tejas bli flyttet inn i 2005. Både Prescott og Tejas er basert på den såkalte NetBurst-arkitekturen og det ser ut som om begge vil ha 1 MB L2 cache, samt 16- og 24 KB L1 cache.

Intel fortsetter det samme "racet" på MHz og selv om økningen har gått saktere det siste året forventes godt og vel 4 GHz innen utgangen av 2004. Sammen med klokkefrekvensen vil også strømforbruket øke. Prescott vil ligge på ca. 120W. Det er ikke kjent hvorvidt dette vil øke ytterligere med Tejas. En annen problematikk er den varmeutviklingen som oppstår når man må øke antall volt i kjernen. Det sies at både Intel og AMD faktisk er på utkikk etter nye, kreative måter å kjøle ned prosessorene på. På sikt er det kanskje væskebasert kjøling man kommer til å benytte?

Ifølge et brev fra en påstått Intel-ansatt til The Inquirer, skal det ikke være noen problemer med overgangen til 0,09-mikron. På den annen side kan ikke en utsettelse på nesten ett helt år være bare av markedsmessige årsaker. Prescott var først forventet 2. kvartal i år, men vil altså ikke være tilgjengelig før i begynnelsen av neste år.

Foreløpig ser det ut som om Prescott 3,6 GHz blir tilgjengelig i 2. kvartal 2004, 3,8 GHz i 3. kvartal og kanskje 4 GHz i 4. kvartal.

Inntil videre må markedet nøye seg med Pentium 4 Extreme Edition, som skal ta seg av

 

(Kilder: Digitimes, PCStats, The Inquirer, The Register, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen