Om dette skuddet skulle gå i krysset, så skal ikke videobildene deles på sosiale medier.
Teknofil
Om dette skuddet skulle gå i krysset, så skal ikke videobildene deles på sosiale medier. (Bilde: Shutterstock)

Premier League vil fjerne fotballmål fra sosiale medier

Vil ikke at du skal få se reprise av scoringene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dersom man ikke ønsker å høre om scoringer og resultatet i en storkamp som spilles, så må man holde seg unna sosiale medier. Man skulle kanskje tro at det var denne trenden Premier League ønsket å stoppe, for å hindre at de som skal se kampen i opptak får sin opplevelse spolert.

Men det er selvfølgelig ikke denne oppmerksomheten som hisser opp Premier League-ledelsen – det dreier seg rett og slett om GIF-bilder av målene som scores, noe ligaledelsen mener bryter med de enormt dyre TV-rettighetene.

– Ønsker ikke å være gledesdrepere

Under og i etterkant av store fotballoppgjør florerer sosiale medier med animerte GIF-bilder der man kan se en vakker scoring eller andre hendelser fra oppgjøret. Nå annonserer det engelske Premier League-styret at de utvikler en ny programvare som automatisk skal fange opp slike opplastinger fra fotballfans.

Programvaren skal finne alt fra vanlige GIF-bilder til videoer som er publisert via den populære tjenesten Vine. Alt slik innhold er kun tillatt og vise for de som betaler for rettighetene, noe som koster ekstremt mye penger. Den britiske TV-kanalen BT betalte hele 7,5 milliarder norske kroner for å vise 38 Premier League-kamper (én sesong).

– Det er et brudd på kopiretten og vi oppfordrer alle fans av Premier League til å la være å publisere slike videobilder. Nå jobber vi med å utvikle programvare for å finne GIF-animasjoner og Vine-videoer, samtidig som vi samarbeider tett med Twitter for å få has på denne aktiviteten, sier Dan Johnson, som er kommunikasjonsdirektør i Premier League.

Kommer du til å fortsette å publisere/spre videoinnhold fra Premier League-sendinger i sosiale medier, til tross for at du nå vet at det bryter med kopiretten?

Så enkelt setter du opp et vinnerlag:
Bli med på verdens største Fantasy Football-spill »

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen