Test

Prefueled

Jeg ligger nok ikke helt i det segmentet av folket som tjenesten Prefueled forsøker å nå.

Tatt i betraktning av dette imponerer de uansett ikke.

Satser på de hippe
Prefueled forsøker i første rekke å nå den hippe undergrunden i Norge. I hvert fall i følge dem selv.

Helt hvem dette skal være er jeg usikker på, men de skryter høylytt av å fremme norsk uhørt musikk, så hvis du er up and coming rapper er dette kanskje en tjeneste etter din smak.

Manglende utvalg
I vår test av utvalgte artister manglet Prefueled hele tre artister i sitt reportoar. Imponerende nok hadde de gode gamle norske Popol Vuh i sin liste, men klarte ikke skille de fra den tyske avarten.

Pass deg derfor før du klemmer til med et kjøp her.

Glade i WMA
Prefueled har vært gniene med sitt utvalg av formater og følger i Microsoft sitt fotspor. Om du ikke mener WMA med 192 kb/s holder så er det bare å stenge butikken med det samme. Her er det nemlig lite annet å hente.

Komplikasjoner med dette formatet gjør at jeg personlig holder meg langt unna, spesielt når DRM-sperrene ødelegger såpass som de gjør.

Lite support
Bortsett fra dette har vi heller ikke mye annet å si om Prefueled. Med base i Luxenburg kan du bare glemme å ta en telefon til kundesupport om noe skulle bli problematisk. Og på tross av at det irske bandet Dropkick Murphys ligger i basen kan du bare glemme å kjøpe de. Hvilke lisenser sangene ligger inne med får du heller ikke opp før du skal betale.

Dette viser slett kundebehandling og dårlig design.

Skjulte kostnader
Men det er slett ikke på design eller kundebehandling at Prefueled taper mest. Det er derimot prisene de virkelig taper kunder på. Tilsynelatende koster det nemlig normalt 8,90 kroner for en sang og 85 kroner for en hel CD.

Når du derimot skal betale vil plutselig tjenesten ha 2,10 ekstra per sang og 4,68 pr CD. Årsaken til denne ekstra avgiften kommer ikke frem før du ser faktura etter kjøp.

Dette er den typiske kredittkortavgiften som etvert selskap med lite respekt for seg selv tar fra kundene sine. Du ender da opp med å betale 11 kroner for en enkelt sang, noe som kan karakteriseres som ran ved høylyst dag.

Her bør det være rimelig eksklusiv musikk om det skal lønne seg å foreta et kjøp.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen