Prating i høy hastighet

Den siste tiden har det dukket opp en rekke motorsykkel-hjelmer med innebygget Blåtann-headsett. BMW hev seg denne uken på bølgen med den nye System V-hjelmen, som er den andre lukkede Blåtann-hjelmen vi har sett på markedet til nå.

Det lukkede designet kombineres med en rekke støydempende anordninger på innsiden av hjelmen. Det er blant annet montert egne lydflapper i sidene som skal beskytte ørene mot støy, og i tillegg befinner det seg en egen prosessor i headsettet som fortløpende filtrerer bort støy fra luft og trafikk.

Alt dette skal gjøre det mulig å snakke i telefonen selv under store hastigheter. Ifølge pressemeldingen kan man føre samtaler i over 150 km/t uten at man overdøves av farten og motorlyden.

Man parrer hjelmen for bruk sammen med telefonen på samme måte som man ville gjort med et vanlig headsett. Siden er det bare å slå nummeret til den man vil prate med underveis, starte motorsykkelen og kjøre avgårde.

På venstre side av hjelmen skal det være et eget knappepanel. Her kan man justere volumet opp og ned. Det vil også være mulig å gjøre taleoppringninger ved å si navnet på personen man ønsker å ringe, om man er forberedt på å gjøre den slags akrobatikk mens man er i fart.

Per i dag har BMW konsentrert seg om å bruke hjelmen til å ringe andre motorsyklister med. Etterhvert tror man imidlertid at det også vil være aktuelt å bruke den sammen med Blåtann-utstyrte MP3-spillere, slik at musikken kan sendes trådløst rett opp til de doble høyttalerene i hjelmen.

Hjelmen oppgis ellers til å ha en vekt på 1,7 kg, mens taletiden skal være på "flere timer". Det vites ikke om hjelmen er å finne i butikkhyllene enda.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen