Prat kryptert over IM

Teknologien som de har kalt "off-the-record-meldinger" (OTR) er utviklet av Ian Goldberg og Nikita Borisov, begge forskere ved Berkeley. Tilleggsprogrammet tillater å sende krypterte meldinger uten å la en nøkkel bli liggende igjen. Nøkkelen kan normalt identifisere at samtalen på et eller annet tidspunkt har funnet sted.

Denne egenskapen gjør det også umulig for personer som avlytter trafikken å få tak i selve samtalen. Om noen bryter seg inn på PCen min i morgen, og stjeler krypteringsnøkkelen, så kan ikke angriperen lese fremtidige meldinger, sa Goldberg til CNet News.com i et intervju.

For at en sikker samtale skal kunne finne sted, må begge personene bruke Gaim med tilleggsprogrammet, eller benytte seg av AIM over en server som har en tilsvarende programvare installert. Første gang en samtale mellom to personer blir satt opp, vil begge deltakerne måtte godta den digitale nøkkelen til samtalepartneren. Nøkkelen blir så lagret for fremtidige samtaler, og programmet stoler deretter på senderen så lenge nøkkelen er i orden.

Programmet kan lastes ned fra forskernes nettsider. På nettsiden finnes også dokumentasjon av protokollen som blir brukt. Selv om Gaim originalt er et Linux-program, finnes det også versjoner for Windows, og Gaim kan brukes på MSN-nettverket.

Kilder: CNet News.com, Cypherpunks.ca

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen