Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Kickstarter/Damson/Shutterstock 177329903)

Praktiske høretelefoner for den aktive

Headbones er beinledende, vanntette og plager ikke andre med unødvendig støy.

De fleste av oss eier et par hørepropper, og er du riktig glad i å lytte til musikk via telefonen eller PC-en din har du nok noen fullbods høretelefoner. Det svært få har, er imidlertid beinledende høretelefoner. Og det er der Headbones kommer inn.

Beinledende — hva betyr egentlig det?

Først av alt spør du deg nok hva i huleste «beinledende» betyr. Dette litt merkelige ordet er konstruert, og kommer av det engelske begrepet «bone conduction». I praksis betyr det bare at lyden ikke sendes gjennom ørene dine i form av lydbølger, men heller i form av vibrasjon gjennom kinnbeinene – altså direkte inn til det indre øret.

Teknologien er ikke særlig utbredt, men det er ingen grunn til at den ikke skulle bli det. Det er nemlig flere fordeler ute og går her. Beinledende teknologi gjør for eksempel at lyden i mindre grad vil virke støyende for omverdenen. 

Steng omverdenen ute om du ønsker det. Teknologien hjelper deg.
Steng omverdenen ute om du ønsker det. Teknologien hjelper deg.Foto: Kickstarter/Damson

Det gjør også at du slipper å fysisk dytte noe inn i ørene og dermed blokke ut omverdenen totalt  – med Headbones høres du fortsatt alt rundt deg. Samtidig gjør metoden også at høretelefonene får mindre fysisk størrelse enn tradisjonelle høretelefoner. Praktisk.

For den aktive

Headbones er tilkoblet via bluetooth.
Headbones er tilkoblet via bluetooth.Foto: Kickstarter/Damson

Du skal i tillegg til å lytte gjennom kinnbeina kunne koble tradisjonelle hørepropper på utstyret, og dermed lytte gjennom disse eller stenge omverdenen ute om det er ønskelig. Selve lyden sendes via bluetooth fra enheten din, så du slipper ledningsjungelen. Det at Headbones også er IPX5-sertifisert og altså er vanntette, gjør dette til et godt valg dersom du driver med trening eller utendørs aktiviteter.

Alle spesifikasjonene og funksjonene samlet på et oversiktskart.
Alle spesifikasjonene og funksjonene samlet på et oversiktskart.Foto: Kickstarter/Damson

En ny, isolerende teknologi sørger også for enda bedre lyddemping enn beinlende teknologi i utgangspunktet gir, hvilket kan gjøre Headbones mer interessante også for «vanlige» brukere.

Headbones er for øvrig et Kickstarter-prosjekt, men du trenger ikke lenger å ofre dine velervervede kroner for å bringe dingsen til verden. For bare litt tid tilbake nådde nemlig høretelefonene sitt mål på 50 000 pund. Om du allikevel vil ha fingra i høretelefonene så fort som mulig, er det fortsatt en gyllen anledning til å støtte prosjektet å få produktet billigere via Kickstarter.

Se også skrytevideoen til Headbones om du er mer interessert:

Neil Youngs musikkspiller skal også gi deg bedre lydkvalitet.
Men svært få skjønner poenget med Pono-spilleren »

(Kilde: Engadget, Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen