TEST: Praktisk mobil med 3G
Test

Praktisk mobil med 3G

Testresultater

Samsung SGH Z400

Positive ting Meget god skjerm, gode menyer, bra lyd og gode taster
Negative ting Kamera mangler fotolys og autofokus. Batterietlevetiden er i korteste laget.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung SGH Z400

Positive ting Meget god skjerm, gode menyer, bra lyd og gode taster
Negative ting Kamera mangler fotolys og autofokus. Batterietlevetiden er i korteste laget.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Da Samsung lanserte D500 ble den kåret til ”verdensmester” av 3GSM World Association. Z400 er en 3G-mobil sydd over samme lest, og i så måte kan vi med rette si at dette synes vi at vi har sett før.

Men Z400 har flere kvaliteter som skiller den fra forgjengerne. Den viktigste er selvsagt 3G. 

QVGA-skjerm
Z400 er også en slank mobiltelefon, selv om den ikke tilhører den nye slim-serien til Samsung. Skjermen er stor og god (320x240), og menyene en drøm. Særlig er ikonene direkte lekre. Nå er det også ikoner i undermenyene, noe som gjør det lettere å se hva du har lagret hvor, eller hvilke funksjoner som ligger i de ulike mappene.

Navigasjonsknappen er stor og lettmanøvrert, med kvitteringstast i midten. Kvitteringstasten kan enkelte ganger være litt vanskelig å bruke. Ofte kommer vi bort i resten av navigasjonsknappen, og får et annet resultat enn vi hadde tenkt. Kvitteringstasten kunne godt ha ligget noe høyere i forhold tilresten av tasten.

Kamera
Z400 har et 2 megapiksler kamera som tar helt greie bilder. En spotmåler gjør det enklere å ta gode bilder i motlys, og ellers finner du det meste av innstillinger slik du er vant til på mobiltelefoner. Unntaket er fotolys, som glimrer med sitt fravær. Kameraet har heller ikke autofokus.

Linsen er plassert på baksiden av toppdekselet, slik at den er beskyttet når mobilen er lukket. En egen snarveiknapp lar deg enkelt starte kamerafunksjonen. Du kan også ta bilder i VGA-oppløsning med kameraet på fronten av mobilen.

Videofunksjonen er grei for MMS, men oppløsningen er for lav til at du vil ønske å spille av filene på en større skjerm. 

Videosamtale fungerer godt, og den høye oppløsningen på skjermen gjør at den er fin å se bilder på. Det er også en bra oppløsning for spill på mobilen, selv om de medfølgende spillene Powerinlinex og TheLastAge ikke akkurat kan beskrives som vanedannende. 

Meldinger
Skyvemekanismen for åpning og lukking av mobilen er meget behaglig og gir et solid inntrykk. Tastene er lette å komme til når telefonen er åpen. Det gjelder også tastene nærmest skyvedekselet. Utformingen er god, og tastene presise. Telefonen har også god meldingsfunksjonalitet, med en egen filsender i MMS-menyen. Innskriving av SMS går som en lek, og du kan skrive inn 1836 tegn i en og samme melding (sendes som flere).

Du får stor bokstav etter punktum, og kan rette opp gamle feil uten å måtte skrive ord på nytt. Men hukommelsen er det dårlig med. Telefonen uansett hvor mange ganger vi skriver ”edru” så tror mobilen vi er ute etter ”fest.”

Synkronisering mot PC og oppsett av mobilen som 3G-modem for PC er enkelt. Telefonen har også Edge, som er en GSM-teknologi for raskere dataoverføring der det ikke er 3G-dekning (ikke like rask som 3G). 

Mediespiller
Musikkspilleren er også god, men vi savner FM-radio. Minnet i telefonen er på 30 MB, som holder til bilder, ringetoner og spill, men som raskt blir for lite hvis du vil bruke mobilen som MP3-spiller (støtter også AAC og AAC+). Heldig vis kan du også sette inn eksternt minnekort (MicroSD/TransFlash).

Vi finner i det store og det hele få svakheter ved Z400. Men den mangler fotolys, minnekortet må kjøpes separat, og batterilevetiden kunne unektelig vært bedre. Sistnevnte tok seg imidlertid noe opp etter at telefonen hadde vært fullt oppladet noen ganger.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen