Praktica DCZ 5.5

DCZ 5.5 (hvorfor skal alle digitalkameraer ha bokstavkombinasjoner som er nesten umulig å holde fra hverandre?) er et rimelig kamera som tar sikte på å tilby mye i den lavere enden av markedet. Her finner du 2,5 tommers skjerm, videoopptak i 640 x 480 med 30 bilder pr. sekund, innstillinger for oppløsning, komprimeringsgrad, farger og skarphet, manuell eller automatisk ISO-innstilling, makromodus, histogram, og generelt det du vanligvis finner på dyrere modeller. Det er til og med lagt inn 4 spill på kameraet, noe vi vanligvis synes er tåpelig, men siden det var inkludert Tetris og Sokoban (redaktørens favoritter), lar vi det passere denne gangen.

Alternativ tekst mangler
Se større bilder i produktguiden

5 minutter hands-on
Dette kameraet stoppet hos oss i en noen minutter, på gjennomfart, og vi fikk anledning til å kjenne på det, og ta et par bilder. Det er et ørlite håndgrep på forsiden, som gjør at du får litt bedre tak på det, og blitsen er plassert slik at fingrene ikke kommer i veien. Kameraet er litt tykkere enn vi er vant til, men til gjengjeld bruker det vanlige AA-batterier, slik at du aldri trenger å gå tom for strøm. Det følger med ett sett Duracell alkaliske batterier og et etui.

Kameraet er bygget i plast, men kjennes solid. Skjermen har en ramme rundt, som stikker litt ut, og gir en beskyttelse.

Vi tok et par bilder med det, og bildekvaliteten var fullt ut akseptabel. Bildene ble skarpet opp ganske mye med standardinnstillingene, men det går det som sagt an å gjøre noe med, hvis du ønsker det. Hjørneskarpheten var langt bedre enn vi har sett på mange andre kameraer. Det kan tyde på at det er et godt objektiv i kameraet.

Midt i bildet Nedre venstre hjørne

Det er mulig å interpolere bildene opp til 7 megapiksler i kameraet. Men hvis du i stedet gjør det i Photoshop eller tilsvarende, vil du antakelig få minst like god bildekvalitet. Vi testet dette i photoshop, og kom ut bedre enn det kameraet selv klarte, og da sparer du også plass på minnebrikken.

Vi har naturligvis ikke rukket å gå gjennom alle sider ved dette kameraet. Men hvis vi skal påpeke noe som skiller det fra de dyrere modellene, så må det være hastigheten. Kameraet virker ikke spesielt raskt, verken på autofokus, lagring av bilder eller oppstart. Men likevel ser det ut til at du får en hel del for pengene, da kameraet i begynnelsen vil koste 1682,- kroner, og antakelig litt mindre etterhvert.

Praktica importeres og selges i Norge av Nye Exposervice i Oslo

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen