Powerland

IBM har utviklet Power-prosessoren i lang tid og benyttes blant annet i dag av Apple under navnet G5, men Apple går som kjent over til Intel-prosessorer iløpet av 2006. IBM hevder likevel at de får solgt enda flere Power-prosessorer i 2006. Powerland er en kveld med mye informasjon om Power-prosessorer på Linux-plattformen.

Blant annet har de nyere Power-prosessorene innebygd virtualiseringsstøtte og er dermed tidligere ute enn både AMD og Intel.

Nylig annonserte IBM Power5+-prosessoren med opptil fire kjerner og 76 MB L2+L3 cache. Vi har skrevet flere artikler om OpenPower fra IBM tidligere, som du kan finne i linkene nedenfor.

Powerland finner sted i Trondheim, nærmere bestemt på Studentersamfundet tirsdag 22.11 fra klokken 16 og utover. I tillegg til et fire timer teknisk prat er det satt av tid med musikk for de som vil ta en helkveld på samfundet. For de som ikke holder til i nærheten og har noen spørsmål angående Power-prosessorene og Linux-plattformen ser vi gjerne at dere kommer med spørsmål til oss før Powerland slik at vi kan spørre ekspertene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen