PowerColor med ATI-hovedkort

Det er ikke alltid det tar like kort tid mellom lanseringen av et brikkesett til hovedkortene faktisk er på markedet. Forrige gang gikk det nesten fire måneder fra lanseringen av Radeon 9100IGP til de første kortene kom på markedet.

PowerColor sine Radeon 9000PRO IGP-kort er nøyaktig like Radeon 9100PRO IGP som ble lansert forrige uke, bortsett fra at de bare kommer med én minnekanal og dermed er å regne som budsjettversjonen.

ATI har tidligere sagt at de ønsker å legge seg på en aggressiv linje med Radeon 9100PRO/9000PRO IGP-brikkesettene sine, og tilbyr dem derfor til samme prisen som de tidligere "non-pro"-kortene, for å kunne konkurrere med brikkesettene til VIA og Intel.

A350-hovedkortene til PowerColor kommer i tre forskjellige versjoner, alle med RC350-brikkesettet som støtter opp til 800FSB og Hyper-Threading. Felles for alle er også MicroATX formfaktor med AGP 8x og 3 PCI-plasser, AC97-lyd i seks kanaler, to minneplasser og nettverkskontakter på bakpanalet - i tillegg til integrert grafikk i Radeon 9200-klassen.

Alle kortene bruker sokkel 478 - den samme som er på dagens Pentium 4-prosessorer. Det blir dermed ikke mulig å kjøre prosessorene som lanseres i juni på disse.

Men der slutter likhetene. Toppversjonen SVGF får både gigabit ethernet og FireWire, mens SVF får FireWire og 10/100 ethernet, og SV-varianten får samme nettverk som SVF, men uten FireWire.

Les mer om kortene på PowerColors hjemmesider.

Kortene har ikke dukket opp i Norge enda, så både pris og tilgjengelighet er ukjent i skrivende stund. Men alt tyder på at de blir nokså billige - du kan bruke prisguiden for å bli varlset når de dukker opp i landet (se linker lenger ned på siden).

(Kilder: VR-Zone, PowerColor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen