PowerBook G4 med dobbelkjerner?

Dette blir trolig den siste G4-prosessoren i Apples PowerBook modeller mens selskapet venter på at IBM skal lage en G5-prosessor som passer i bærbare, skriver The Register.

Den nye G4-prosessoren fra Motorola har ganske imponerende detaljer sett opp mot tidligere G4-prosessorer. Blant nyhetene er en integrert minnekontroller med støtte for DDR2 SDRAM, sammen med en integrert Gigabit kontroller. I følge Motorola skal den nye prosessoren bruke selskapets Rapid IO buss.

I følge MPF, skal Motorolas dual-kjerne prosessore kunne skalere et godt stykke over 2GHz. Det er usikkert hva prosessoren kommer til å hete, men det spekuleres ikke om det er snakk om en helt ny e600-serie. Det er også ukjent hva Apple kommer til å kalle denne prosessoren.

Det går også rykter om at Freescale driver med utvikling av en helt ny PowerPC-prosessor som skal være en direkte konkurrent til IBMs G5-prosessor. Denne prosessoren inngår i Motorolas e700-serien og støtter 64-bit prosessering. Og som om ikke dette var nok, Freescale hviler ikke på laurbærene, og har også en ny oppgradert versjon av dagens MPC 7447A brukt i dagens PowerBook G4 modeller.

Dersom disse ryktene stemmer, går både Apple og alle Mac fans en spennende fremtid i møte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen