Power7 til neste år

Neste år kommer IBM til å introdusere en meget spennende Power7-prosessor. Høy feiltoleranse og spesielt gode ytelsestall på enterprise-applikasjoner er noe som har kjennetegnet Power-prosessoren en god stund og tradisjonen ser ut til å bli enda sterkere med Power7.

Den første Power7-prosessoren ble solgt og lovet allerede for to år siden, noe som også innbefattet en kontraktsfestet ytelse. Slik det ser ut akkurat nå blir dette verdens raskeste serieproduserte prosessor, selv om både AMD og Intel har åttekjerner og tolvkjerner på tapetet til neste år.

Power7 får "out-of-order"-arkitektur, noe som også betyr at den generelt vil passe bedre til flere applikasjoner enn eksempelvis Power6.

På stormaskinfronten gjør IBM en meget aktuell introduksjon i 2010, nemlig z11.

Hele stormaskinsatsningen til IBM har blitt betydelig modernisert med Linux som et høyaktuelt alternativ for mange av de nye kundene. Det var først og fremst med z10-modellen at dette virkelig ble attraktivt og z11 forventes å bringe dette enda et par hakk videre.

På z11-modellen snakkes det også om en x86-integrasjon der man eksempelvis kan flytte egnet "workload" over på disse prosessorene og bruke stormaskinrammeverket med virtualisering og det hele til å administrere hele oppsettet.

Linux er for IBM en viktig del av satsningen både når det gjelder Power7 og z11, men kanskje enda mer kritisk på stormaskinen siden Power har en meget sterk Unix-tilhørighet.

2010 ser ut til å bli et meget spennende år når det gjelder hardware! Både AMD og Intel kommer til å sette nye grenser på x86 og vi har også en liten joker i Sparc siden Sun har pengesterke Oracle i ryggen.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen