Power7 med åttekjernedesign?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Power6-prosessoren til IBM overrasket de fleste da den kom med klokkefrekvens på hele 5 GHz. Forgjengeren kjørte på frekvens fra 1,5- til litt ut på 2 GHz-tallet.

Man skiftet fra "out of order"- (Power5/5+) til "in order"-design og til tross for at prosessoren slikt sett krever mer ryddighet fra programvaren, er det likevel liten tvil om ytelsespotensialet og "throughput" på tyngre oppgaver.

Power6 ble formelt annonsert i fjor og dersom alt går etter planen er Power6+ ute til neste år, mens Power7 kommer i 2010.

Foreløpig er det lite bekreftet informasjon om Power 7, men uoffisielle kanaler sier følgende:

  • Mer prosesseringskraft pr. Watt
  • Åttekjernearkitektur
  • 64 bits design
  • 3-4 GHz klokkefrekvens (svært uvisst)
  • 45 nm-produksjonsteknikk

Det er stor uvisshet rundt selve åttekjernearkitekturen. Trolig blir det snakk om å mikse forskjellige typer prosessorer der noen benytter Power-arkitektur og andre er ko-prosessorer.

Ifølge et prosjekt som IBM kjører med NCSA i USA, ser det ut som om man sikter mot inntil 64 prosessorkjerner i en 2U-boks (el. byggekloss). En slik "byggekloss" forventes å gi omlag 2 teraflops og støtte 128-256 GB minne.

Selv om Power 7 nok er ferdig på tegnebrettet og høyst sannsynligvis finnes i prototyp, vil det ta en god stund før det publiseres noe offentlig fra IBM på denne prosessoren. Foreløpig må vi dermed klare oss med en "stakkars" Power6 på bare 5 GHz...

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen