Power6 på 5,6 GHz?

Power5+ representerte ingen spesiell ytelsesøkning i forhold til klokkefrekvensen. Derimot gjorde man tilgjengelig en quad-kjerne-modul som gjorde at prosessoren kunne eksekvere enda flere samtidige tråder enn tidligere. Man implementerte også en L3-cache på 72 MB, som naturligvis ga rom for stor ytelsesøkning.

Ifølge veikartet til IBM er det i år Power6 som står på programmet. På International Solid-State Cirguits Conference ble det indikert at prosessoren minimum ville få en klokkefrekvens på rundt 4 GHz. Dokumenter blant annet observert av Cnet skal ha bekreftet en prosessorversjon som kjørte på 5,6 GHz.

Power6 ser ut til å bli produsert med 65 nm produksjonsteknikk (SOI). Spesifikt lanseringstidspunkt er fortsatt ikke bekreftet, men vi gjetter at 3. kvartal i år kanskje kan være et aktuelt tidspunkt.

Dersom spesifikasjonene stemmer vil IBM skape en meget farlig konkurrent både til Sparc og Itanium. Dersom arkitekturen er like effektiv som tidligere kan dette også bli en potensiell nøtt for AMD og Intel, men kanskje mest i servermarkedet.

Det er foreløpig noe usikkert hva som vil skje på desktop-biten med Power, men IBM har en klar Linux-strategi og det er selvsagt ingen umulighet at vi på sikt kan se flere arbeidsstasjoner og bærbare fra Lenovo basert på Power (kun Linux).

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen