Power6 bryter 4 GHz-grensen

Alternativ tekst mangler

Spesifikasjonene på IBM Power6 er foreløpig en godt bevart hemmelighet, men i et intervju med Cnet bekrefter IBMs Ross Mauri at prosessoren vil få en klokkefrekvens på mellom 4 og 5 GHz.

Foreløpig er det ikke kjent når prosessoren blir lansert, men siden Power5 kom for to år siden og Power5+ i fjor, er det stor sannsynlighet for at Power6 kan bli annonsert i løpet av året. Prosessoren får sannsynligvis minst fire kjerner.

Dette er prosessorer som stort sett brukes i servere, der man kjører enten Linux eller AIX. Prisen ligger vanligvis noe høyere enn tilfellet er for bortimot tilsvarende x86-servere, men her får man tilgang til avanserte finesser (f.eks. maskinvarevirtualisering og lavnivå partisjonering) som man ikke får med Opteron og Xeon.

Itanium og UltraSparc er nok likevel de mest direkte konkurrentene til denne arkitekturen. Dersom IBM skulle klare å få ut Power6 før årets slutt, vil dette sette et gigantisk press på Intels "Montecito". Rent hardware-teknisk vil nemlig Itanium dermed ligge enda lengre bak enn tidligere.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen