Power6+ lansert i stillhet

Vanligvis pleier det å gå 12-15 måneder mellom hver gang IBM oppgraderer Power-porteføljen til en "pluss" eller fra ett versjonsnummer til et annet. Power6 ble annonsert mot slutten av 2007, mens Power7 er på planen for 2010. Hvor har det imidlertid blitt av Power6+?

Det viser seg at IBM gjorde noen små grep på Power6 i fjor som strengt tatt argumenterer for at "pluss"-versjonen allerede er ute: mao. Power6+. Både på Power4+ og Power5+ gjorde IBM et vesentlig poeng ut av oppgraderingen, men det skjedde altså ikke i fjor.

Slik vi oppfatter dette har IBM gjort noen Power6-prosessorer tilgjenglig med høyere klokkefrekvens og litt mer "beefy" minnehåndtering. Det er disse prosessorene man normalt ville referert til som Power6+, men som altså fortsatt markedsføres under Power6-merkenavnet. 

P6+-modellene er heller ikke tilgjengelig i alle Power Systems-servermodellene, men retter seg mer mot mellomklasse og toppklasse. Klokkefrekvensen på P6/P6+ varierer fra 3 til 5 GHz, men toppmodellen er kun tilgjengelig fra 550-serveren og oppover. 

Flere detaljer om selve serverne finner du her: IBM Power Systems

Neste steg på programmet for IBM er Power7. Spesifikk lanseringsdato for denne er ukjent, men den kommer i hvert fall i 2010. Den kan trolig smykke seg med åttekjernearkitektur og 45 nm-produksjonsteknikk. Skulle dette stemme kan man dermed få en 2U prosesseringsnode med 64 kjerner (575-serveren).

Ryktene vil ha det til at Power7 kanskje vil ligne litt  mer på Power5 enn Power6.

Denne artikkelen er inspirert av The Register, som stilte samme spørsmål om Power+ til IBM uten egentlig å få noen bekreftelse.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen