Postkortet forsvinner

Nordmenn dropper feriepostkortet og bruker tekst- og bildemeldinger til å sende hilsener hjem. Og feriebildene tar vi med mobilkameraet, skriver Netcom i en pressemelding.

Mest pop blant ungdommen
En undersøkelse gjennomført av selskapet viser at over halvparten av oss heller sender tekst- og bildemeldinger enn postkort når vi er på ferie.

De yngste leder an – 61 prosent av de under 30 år sier at de velger bort postkortet til fordel for mobilmeldinger.

- Postkort er alltid hyggelig, men med bildemeldinger kan du vise frem spesielle steder når du er der, rapportere ”live” fra reisen din og la de hjemme få del i det du til enhver tid opplever. I tillegg er det rimeligere enn postkort – selv om MMS-prisene fortsatt er høye enkelte steder i utlandet er det cbilligere enn postkort og frimerke, sier kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Øyvind Vederhus.

Velger bort kamera

En av fire nordmenn synes det er like greit å ta feriebilder med mobilkamera som digitalkamera. Også her sitter de yngste i førersetet – halvparten av de under 30 år bruker mobilen til å forevige ferieminnene.

- Kvaliteten på mobilkameraet har fått en enorm oppsving den senere tiden. Og mobilen er uansett fast inventar i de fleste vesker og lommer, selv når vi er på ferie. Da er det lettere å legge igjen kameraet hjemme, sier Vederhus.

Nordlendinger er mest komfortable med mobilhilsener – 66 prosent av folk i fylket dropper postkortet til fordel for tekst- og bildemeldinger

NetComs befolkningsundersøkelse er gjennomført av Perduco i mai 2007 blant et representativt utvalg på 1900 nordmenn.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen