Positive til mobil-TV

Mange har forventninger om at TV på mobiltelefonen vil bli det neste store. For kort tid siden gjennomførte Nokia og TeliaSonera en pilottest i Helsingfors for å avduke interessen. 500 forventningsfulle deltakere ble utstyrt med en Nokia 7710 og tilgang til mobil-TV.

Etter noen måneders bruk viste det seg at 41 prosent av deltakerne var villige til å betale for mobil-TV tjenester, og syntes rundt 80 kroner måneden var en rettferdig pris. Hele 58 prosent var positive til prosjektet og mente TV-sendinger på mobilen vil bli populært.

Resultatet viste at deltakerne ikke bare ville se programmer de var vant til fra før av. De var også positive til innhold som passet til korte og tilfeldige visninger mens man var på farten, som sports- og nyhetssendinger.

Testdeltakerne så på mobil-TV omtrent 20 minutter av gangen i snitt. Enkelte var mer aktive og kikket på mobilskjermen mellom 30 og 40 minutter av gangen. Det var mest populært å se på mobil-TV mens man reiste med buss, trikk eller tog, men det var også populært hjemme.

Uenige
Bransjen har lenge vært uenige om hvilken overføringsteknikk som skal bygges inn i telefonene. Nokia satser på DVB-H, og vil lansere de første terminalene som støtter denne typen tv-distribusjon til neste år. Samsung holder derimot en knapp på DMB, som er en spesialversjon av DAB.

Hvis denne formen for mobil-TV eventuelt blir en realitet i Norge, vil det konkurrere med telenettet som i dag tilbyr mobil-tv over UMTS.

NRK følger spent med på utviklingen, og tidligere i år foretok statskanalen en undersøkelse blant 3700 brukere av mobil-TV. Der kom det frem at flesteparten bruker TV-muligheten når de kjeder seg eller står og venter.

(Kilder: Digi, PhoneMag, ComputerWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen