Poseidon

En bekymringsløs nyttårsfeiring om bord i det overdådig luksuriøse cruiseskipet "Poseidon" blir noe fuktigere enn ventet når en monsterbølge plutselig velter skipet og overlater passasjerene til havets vrede. En liten gruppe heldige overlevende under ledelse av Robert Ramsey (Kurt Russell) og Dylan Johns (Josh Lucas) iverksetter en risikabel selvbergingsaksjon gjennom ild, trange ganger og anselige mengder vann.

Se større versjon og flere bilder
Pregløst fra Hollywood.

Visjonsløs nyinnspilling

Filmen åpner med en hastig og standardisert introduksjon av persongalleriet som feiler totalt i å etablere noen som helst slags følelser for karakterene, som for øvrig fremstår som ganske så usympatiske. Dermed er det med en viss likegyldighet man observerer kjempebølgens anmarsj, og ulykken som følger blir mer velkommen enn skremmende. Ikke et lovende anslag med andre ord.

Hollywood fortsetter sin industrielle reproduksjon av gammelt klisjé-oppgulp med uforminsket styrke. "Poseidon", en refilmatisering av "The Poseidon Adventure" fra 1972, er et av de siste bidragene i så måte. Filmen er nok et symptom på en vedvarende innovasjonsfiendlighet som dagens kinopublikum forhåpentligvis snart avslører. Filmen gjør det klinkende klart fra første stund at den boikotter alt av visjoner og akter overhodet ikke å prøve seg på en original tilnærming til katastrofen. I stedet humper den av gårde som en veldressert slave for kjente Hollywood-mønstre, komplett uinspirert og konsekvent strømlinjeformet.

Se større versjon og flere bilder
Er de lagd av papp?

Papp-klisjé

Karakterene er som todimensjonale pappfigurer klippet ut av klisjé-håndboken og kastet rundt som hjelpesløse ofre for et håpløst manus. Strabasene er forutsigbare og replikkutvekslingen oppskriftsmessig. På en eller annen måte har også en aldrende Richard Dreyfuss forvillet seg inn i dette verket, og henger på slep gjennom filmen som en avdanket statist, tilsynelatende forvirret og nesten replikkløs.

"Poseidon" redder seg så vidt fra kalkun-stempelet takket være tidvis forførende katastrofe-scenografi, men i en tid hvor påkostede spesialeffekter nærmest er en selvfølge, skal det mer til for å oppfylle ens forventninger.

Poseidon

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen