Portrett Håkon Wium Lie

Håkon Wium Lie fant opp CSS-standarden, jobbet i CERN med oppfinneren av Internett, og er lidenskapelig opptatt av god estetikk. Men han liker ikke så godt å skryte av det. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Møt piraten bak alle moderne nettsteder

En av landets fremste teknologer vil helst snakke om alt annet enn seg selv.

Solen skinner, BI-studentene jogger, og utenfor Opera Software sitt hovedkvarter i Nydalen i Oslo er det grillfest på gang. Det er her vi møter Håkon Wium Lie, selskapets teknologidirektør og en av landets aller fremste teknologer.

Med en løsthengende skjorte under tweed-jakken, og en noe spesielt utseende datamaskin under armen, er det umiddelbart lite annet som sier noe om at dette ikke er en hvilken som helst annen direktør i næringslivet.

– Det er bra du kom i dag da, så får vi oss en skikkelig god lunsj også, kommer det fra en smilende Lie.

Med pølser, potetsalat og et par grillede kyllinglår på fatet trekker vi inn i kantina, for å komme litt unna det yrende folkelivet. Omtrent halvparten av alle Operas ansatte jobber i denne bygningen, og i dag feirer de ettårsdagen for nytt hovedkvarter.

– Det er jo et flott bygg. Men jeg må innrømme at jeg har mer sansen for de litt eldre som du finner rundt her, kommenterer Lie mens vi beveger oss under de arkitekttegnede linjene som hever seg et titalls meter til værs i sommersolen.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (15)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen