Test

Portable Nokia-høyttalere

Spesifikasjoner

Dimensjoner: 5,5 x 3,2 x 4,2 centimeter
Tilkobling:
3,5 mm minijack
Strømforsyning:
4 stk AAA-batterier
Batterilevetid:
30 timer
I pakken:
AD-15 og AD-50
Pris:
400 - 500 kroner

Spesifikasjoner

Dimensjoner: 5,5 x 3,2 x 4,2 centimeter
Tilkobling:
3,5 mm minijack
Strømforsyning:
4 stk AAA-batterier
Batterilevetid:
30 timer
I pakken:
AD-15 og AD-50
Pris:
400 - 500 kroner

Nokia MD-4 er et sett portable høyttalere. De er mer portable enn de fleste tilsvarende produkter, og gir samtidig en imponerende musikkopplevelse.

Gulvstående?
Høyttalersettet består av to smale og lange høyttalere som sitter fast i hverandre i et hengsel nederst. De ser ut som et par gulvsående hjemmehøyttalere som hører stereoanlegget til, med hele seks elementer på rekke og rad på hver høyttaler.

Med MD-4 følger det med en bæreveske.
Med MD-4 følger det med en bæreveske.

Høyttalerne kan brettes ut ifra hverandre som en V eller legges helt flate mot bordet. Det kan også plasseres i jakkelommen uten å ta så altfor stor plass.

AAA-Batterier
MD-40 går på fire vanlige AAA-batterier. Det vil si at du kan kjøpe nye på en hvilken som helst bensinstasjon, kiosk eller daglivarebutikk. Med denne løsningen spiser ikke høyttalerne strøm fra telefonen, men du må til gjengjeld må regne med å bytte ut batteriene regelmessig. Nærmere bestemt etter 30 timer med musikklytting.

MD-4 bruker vanlig 3,5 mm minijack, og er dermed kompatibelt med det meste.
MD-4 bruker vanlig 3,5 mm minijack, og er dermed kompatibelt med det meste.

Høyttalerne bruker en helt vanlig mini-jack-plugg på 3,5 millimeter. Det vil si at du kan bruke de overalt der du kan putte inn et hodesett. På den bærbare PC-en for eksempel. Og det trenger ikke være en telefon av rett merke, slik Sony Ericsson MPS-60 krever.

Hyggelig lyd
Gode gulvstående høyttalere er som oftest tunge og har stor dybde. Disse egenskapene har også Nokia MD-4, iallefall i forhold til størrelsen. Og det lover godt for lydkvalitetens del.

Vi sammenlignet med Sony Ericsson MPS-60.
Vi sammenlignet med Sony Ericsson MPS-60.

Lyden er imponerende på enkelte områder. Det første vi la merke til er at lyden er presis som sveitsisk urverk. Det er jo forøvrig en naturlig ting når høyttaleren er laget av en lang rekke knøttsmå høyttalerelementer.

Lydbildet er også bredt. Samtidig som et helt orkester spiller tutti, er fløytenes opptrinn soleklart og detaljrikt. Vi sammenlignet med Sony Ericsson MPS-60 som koster et par hundrelapper mindre, og de kunne ikke måle seg.

Miles Davis' trompet høres naturtro ut på Nokia MD-4, noe den ikke gjør på Sony Ericsson MPS-60 som vi sammenlignet med. Pianoet har en imponerende riktig klang. Men på enkelte områder taper likevel MD-4.

Svak bass
MD-4 er ikke god på bass. Instrumenter som bassgitar, kontrabass og barytonsaksofon høres rett og slett ikke riktig ut, og de dypeste frekvensene forsvinner til fordel for lysere instrumenter. I et orkester gjemmer også mye av grovmessingen seg bak de høyfrekvente instrumentene.

Alt- og tenorsaksofon blir heller ikke fremstilt på en skikkelig måte. Det er rett og slett vanskelig å nyte disse instrumentene på høyttalersettet.

For deg som hører på rock eller metal, blir dette til irritasjon fordi basstrommen ikke er i nærheten så fremtredende som du er vant med. Og da spesielt black metal-fantaster som elsker den doble basstrommepedalen høyere en svartfargen selv. Bassgitaren høres heller ikke ekte ut, selv om du hører at den er der.

Generelt synes vi heller ikke lyden er dyp og "hul" nok, og vi synes Nokia heller kunne spandert større høyttalerelementer med dypere lyd mot litt ekstra størrelse.

Konklusjon
Hvis du hører på musikk med mye viktig bass, kan du se bort ifra MD-4. Du hører bassen, men den forsvinner bak andre instrumenter. Liker du bass, er Sony Ericsson MPS-60 bedre. Denne kan du imidlertid kun bruke til Sony Ericsson-mobiler.

Hører du på klassisk, jazz eller frijazz synes vi allikevel MD-4 er et bedre valg enn Sony Ericsson MPS-60, til tross for lite dybde. Hvert instrument spiller lettere og musikken er mer åpen. Det gjør at alle stemmene kommer frem i lydbildet. Utenom bassen altså.

MD-4 gjør seg godt på hotellrommet og i parken der du skal dele musikken med andre. Men til å nyte musikk alene, synes vi ikke dette er godt nok.

Finn billigste pris på MD-4 i prisguiden >

Nokia MD-4   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen