Portabel kraftpakke fra Sony

Vaio Z er en ny kraftig ultraportable PC fra Sony. Maskinen er utstyrt med en integrert Blu-ray-spiller som kan både lese og skrive. Videre har maskinen mange tilkoblingsmuligheter, og den skal ifølge produsenten være kraftig nok til å håndtere tunge prosesser – den har blant annet den nyeste Intel Core i7-640M-prosessor.

Maskinen har en 13,1-tommers HD Vaio Displey Premium-skjerm i full HD (1920 x 1080) med LED-baklys. Den har 6 GB RAM, og kan skrive innhold parallelt til maks fire SSD-enheter, noe som skal gi raske skrivehastigheter.

Videre har maskinen et integrert Nvidia Geforce GT330M grafikkortet med 1 GB GDDR3 VRAM, og et Dynamic Hybrid Graphics-system som tilpasser ytelsen etter brukerens behov. Alternativt kan man velge grafikkmodus selv. I auto identifiserer systemet brukermønstre, og bytter automatisk mellom stamina og speed avhengig av hva man jobber med.

Vaio Z veier under 1,5 kilogram og er bygget i karbonfiber og aluminium. En innebygget lyssensor oppdager når belysningen rundt maskinen er dempet. Da skrus automatisk baklyset i tastaturet seg på, og skjermbelysningen dempes for å spare strøm. Vaio Everywair 3G gir tilgang til mobilt bredbånd. Maskinen leveres med Windows 7 Professional.

Tilgjengelighet og pris

Vaio VPC-Z13Z9 skal være tilgjengelig i begynnelsen av oktober 2010. Veiledende pris blir 30 000 NOK.

(Kilde: Sony)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen